Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Αγριεύει» ο καιρός – Η πρόγνωση μέχρι την τελευταία Κυριακή του 2018
«Αγριεύει» ο καιρός – Η πρόγνωση μέχρι την τελευταία Κυριακή του 2018

«Αγριεύει» ο καιρός – Η πρόγνωση μέχρι την τελευταία Κυριακή του 2018

Βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι το απόγευµα της Πέμπτης (27/12).

Το απόγευµα της Τετάρτης (26/12) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια και ορεινά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργότερα όµως αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σε καταιγίδα πιθανό µεταβλητοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέμπτη (27/12) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά.

Αργά το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα ανατολικά, τοπικά στα νότια ή σε καταιγίδα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παραµείνει ο παγετός.

Την Παρασκευή (28/12) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο (29/12), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Το βράδυ δυνατό να πέσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή (30/12) ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Send this to a friend