Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη του κόσμου (pics)
Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη του κόσμου (pics)

Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη του κόσμου (pics)

Λαμπιόνια, στολισμένα δέντρα και δρόμοι που θυμίζουν λεωφόρους με φώτα, βγάζουν τον κόσμο από την γκρίζα καθημερινότητα και τον γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή του χρόνου. Κάθε χώρα του κόσμου στολίζεται με λαμπάκια και διάφορα στολίδια προκειμένου να υποδεχθεί τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές χώρες που αγαπούν να επιδεικνύουν τους στολισμούς και τα χιλιάδες λαμπάκια που κοσμούν κάθε γωνιά των πόλεών τους.

Δείτε παρακάτω τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη του κόσμου:

Νέα Υόρκη

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockfeller Center στη Νέα Υόρκη είναι στολισμένο με 30.000 λαμπάκια, ενώ το Swarovksi Star, το αστέρι που τοποθέτησαν στην κορυφή του δέντρου, καλύπτεται από τρία εκατομμύρια κρυστάλλους.

Βενετία

Η Βενετία έχει φορέσει εδώ και καιρό τα γιορτινά της. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη γοτθική αρχιτεκτονική της πόλης, τα πολύχρωμα στολισμένα κτίρια και τις εντυπωσιακές πλατείες.
Λονδίνο

Τα Χριστούγεννα καλωσόρισε στις αρχές του μήνα η διασημότερη οδός του Λονδίνου, η Oxford Street, η οποία στολίστηκε με φωτάκια, μπάλες και λαμπιόνια, δίνοντας στην ατμόσφαιρα μία νότα παραμυθένια, ενώ ακολούθησαν πολλά μαγαζιά και πολυκαταστήματα επί της οδού. Την τιμητική τους, λοιπόν, έχουν για μία ακόμα χρονιά οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί έτσι στην Oxford Street ώστε να μοιάζουν σαν και αιωρούνται. Βέβαια ο στολισμός δεν έχει αλλάξει κατά πολύ από πέρσι, αν και ακόμη δεν έχει στολιστεί μεγάλο μέρος της πόλης.
Σιγκαπούρη

H Σιγκαπούρη κάθε χρόνο «στολίζει» την Orchard Street, έναν κεντρικό δρόμο ο οποίος είναι γεμάτος με καταστήματα και καφετέριες. Την εβδομάδα των εορτών, η διάσημη αυτή οδός δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικές συναυλίες, να δοκιμάσουν τοπικά γλυκίσματα και να κάνουν βόλτα στα στολισμένα μαγαζιά.
Φρανκφούρτη

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Φρανκφούρτη είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Γερμανία. Ένα ψηλό, καλά φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζει την αγορά, όπως και οι πάγκοι των πωλητών, οι οποίοι προσφέρουν ζεστά γλυκά και ροφήματα.
Νέα Ζηλανδία

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, όσοι επισκέπτονται την πόλη Christchurch έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της. Το πιο αξιοσημείωτο σημείο της περιοχής είναι μία τεράστια οθόνη, η οποία αποτελείται από περισσότερες από 400.000 φωτεινές ενδείξεις που συγχρονίζονται με μία ροκ μουσική.
Σεβίλλη

H Σεβίλλη έχει μια ξεχωριστή γοητεία. Η ιστορική πόλη της Ισπανίας είναι γεμάτη από υπαίθριες αγορές και γειτονιές με όμορφα φώτα και πολλά αστέρια που αιωρούνται πάνω από τους δρόμους.
Μόσχα

Η Μόσχα είναι το καλύτερο μέρος για να γιορτάσει κανείς τα Χριστούγεννα στη Ρωσία. Το φεστιβάλ των Χριστουγέννων ξεκινά από την πλατεία Manezh, όπου στεγάζονται ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα – η μεγάλη, λαμπερή μπάλα με χιλιάδες LED φώτα. Η συγκεκριμένη μπάλα δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αφού, διαθέτει πίστα στην οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να χορέψουν και να περπατήσουν μέσα σε αυτήν.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend