Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναστασιάδου διαψεύσει Δημητριάδη
Αναστασιάδου διαψεύσει Δημητριάδη

Αναστασιάδου διαψεύσει Δημητριάδη

Τα πυρά του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσον αφορά μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Λάρνακας, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, στην πρόσφατη ομιλία του για τους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2019. Μίλησε για μη υλοποιημένες υποσχέσεις που δίνονται κατ’ επανάληψη για έργα που αφορούν την πόλη και την επαρχία, υποσχέσεις που παραμένουν… ευχολόγια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχολιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Ορφανίδης ανέφερε ότι τα έργα της Λάρνακας, που εξαγγέλλονται ως καινούργια, είναι τα ίδια και τα επαναλαμβανόμενα. «Διερωτώμαι εάν οι υπεύθυνοι των αρμοδίων υπουργείων, δεν έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια να εξαγγέλλουν τα ίδια έργα. Η υλοποίηση έργων ουσίας για τη Λάρνακα απουσιάζει από τον προϋπολογισμό, καθότι αυτά που ανακοινώνονται παραμένουν εδώ και χρόνια στον οδικό χάρτη των υποσχέσεων», τόνισε με νόημα.

Για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, ο Χρ. Ορφανίδης επικαλέστηκε δήλωση της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Β. Αναστασιάδου κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου της, σύμφωνα με την οποία το έργο της Γ΄ φάσης του δρόμου θα ξεκινήσει μετά το 2020 με αρχικό κόστος 20 εκατομμύρια. Ένα έργο μείζονος σημασίας για τη Λάρνακα, που έχει άμεση σχέση με μελλοντικές επενδύσεις και αναπτύξεις στην περιοχή.

Ο κ. Ορφανίδης υπενθύμισε ότι ο τέως υπουργός Μεταφορών Μ. Δημητριάδης είχε υποσχεθεί πως τέλη του 2018 θα ολοκληρωνόταν η μελέτη και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχεδιασμού και των απαλλοτριώσεων. Η νυν υπουργός, όμως, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός και οι απαλλοτριώσεις παραπλεύρως του δρόμου θα ξεκινήσουν το 2020, διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προκάτοχό της και όσους πίστευαν ότι το σημαντικότατο αυτό οδικό έργο θα ξεκινούσε ενωρίτερα.

Ο βουλευτής Λάρνακας έκανε αναφορά και σε άλλα σημαντικά έργα, όπως είναι η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, λέγοντας ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019 σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, ενώ επισήμανε πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός. Εξέφρασε, δε, αμφιβολίες κατά πόσο το 2019 θα λειτουργήσουν στη Λάρνακα οι πανεπιστημιακές σχολές όπως υποσχέθηκε ο ΠτΔ, είπε ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος Ζυγίου επίσης καθυστερεί, όπως καθυστερούν και τα αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες και στην Αραδίππου (φράγματα), ενώ για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο θα τηρηθεί το υπάρχον χρονοδιάγραμμα (Δεκέμβριος του 2020).

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend