Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Απογοήτευση και αγανάκτησή εκφράζουν ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, για την έλλειψη μέτρων προστασίας των Αλυκών Λάρνακας και τη συνεχή όχληση των μεταναστευτικών πουλιών που με τις τελευταίες βροχές έχουν επιστρέψει σε μεγάλους αριθμούς. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, τις συναντήσεις με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος καθώς και με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, εντούτοις, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του μοναδικού αυτού υδροβιότοπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τα τελευταία χρόνια είναι δυστυχώς καθημερινό το φαινόμενο κατά το οποίο συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες εισέρχονται εντός της Αλυκής για να πλησιάσουν τα φλαμίγκo, παρά την ύπαρξη προειδοποιητικών πινακίδων. Υπενθυμίζουμε ότι η συνεχιζόμενη όχληση των πτηνών μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων και τη μετακίνηση των ειδών καθώς και την πληθυσμιακή τους μείωση. Οι Αλυκές Λάρνακας, πέραν από την τεράστια οικολογική τους αξία, αποτελούν ένα από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας και θα πρέπει ως εκ τούτου να διαφυλαχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.  Διαπιστώνεται ότι οι συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό που έχουν γίνει κατά καιρούς από διάφορους φορείς και υπηρεσίες, δεν φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, Δήμος και ΕΤΑΠ καλούν και δημόσια την Υπηρεσία Περιβάλλοντος να αναλάβει επιτέλους δράση σε συντονισμό με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς. Η εφαρμογή του Διαχειριστικού Σχεδίου Αλυκών καθίσταται επιτακτική καθώς και η λήψη διαφόρων άμεσων μέτρων τα οποία έχουν προταθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού των Υπηρεσιών που συμμετέχουν στο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας τιμά σήμερα το κράτος που διοργανώνει στις 4:30μμ την «Ημέρα Τιμής Υπηρεσιών Έρευνας – Διάσωσης».  Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της δημιουργίας ενιαίου πνεύματος, σύσφιξης των σχέσεων και αναγνώρισης των προσπαθειών των παλληκαριών που αψηφώντας τον κίνδυνο σπεύδουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα. Η «Ημέρα Τιμής» διοργανώνεται κάθε χρόνο, ως φόρος αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν τα μέλη των Υπηρεσιών που απαρτίζουν το Σύστημα Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως και κατά την περσινή χρονιά, η εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα έχει επίσης φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα θα δοθούν προς ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» στη Λάρνακα

7μμ Οι εκδόσεις «ΑΙΓΑΙΟΝ» και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ο Αντώνης Τέκκης θα παρουσιάσουν στις 7μμ την ποιητική συλλογής « ΑΛΗΘΩΣ» του Αντώνης Τέκκη. Εισηγητής/ παρουσιαστής θα είναι ο φιλόλογος Στέλιος Παπαντωνίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Κέττηρος. Διαβάζουν οι ηθοποιοί : Ανδρέας Τσουρής και Κώστας Τέκκης Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό εκπρόσωπος του Δήμου Λύσης.

Παραδόθηκε στην Πρόεδρο και τα Μέλη του Ιασόνειου – Χρώματα Ζωής Κέντρο Ενηλίκων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, επιταγή ύψους €4.000 περίπου, ποσό που συγκεντρώθηκε από τη διοργάνωση φιλανθρωπικού Gala Dinner που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Galu Seaside, για το σκοπό αυτό. Το φιλανθρωπικό Gala Dinner στήριζε ο Δήμος Λάρνακας. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, Άντρη Ανδρέου,  ευχήθηκαν Καλή Επιτυχία στο έργο του Ιασόνειου, το οποίο στοχεύει στην παροχή ευκαιριών ψυχαγωγίας, άθλησης και εκπαίδευσης προς τα άτομα με νοητική αναπηρία.

Παρουσίαση της Έκθεσης για το θέμα της συμπλεγματοποίησηςτων Δήμων όσον αφορά την Υπηρεσία Αποκομιδής Σκυβάλων, θα πραγματοποιηθεί στις 9π.μ.στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λάρνακας. 

Send this to a friend