Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κυπριακός Οργανισμός  Όπερας
Κυπριακός Οργανισμός  Όπερας

Κυπριακός Οργανισμός  Όπερας

Ο  Κυπριακός Οργανισμός  Όπερας, που εδρεύει στη Λάρνακα,  την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, γιόρτασε τα 10χρονα του, στο Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας.

Η βραδιά άρχισε με διάφορα τραγούδια όπερας και μιούζικαλ, τα οποία έχει ανεβάσει ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, και άλλα που θα ανεβάσει σε διάφορες παραστάσεις, τον επόμενο χρόνο.

Στην όλη διοργάνωση πήραν μέρος μέλη του Κυπριακού  οργανισμού  Όπερας , του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας Νεολαίας και του Κυπριακού  Οργανισμού Όπερας Παιδιών.

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Οργανισμού.

Η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδια από τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας Νεολαίας .

Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας είναι η κ. Τσβέτα Χριστοφόρου.

 

Λίγα λόγια για τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με μέλη  – καλλιτέχνες, που ειδικεύονται στον τομέα της όπερας και έχουν ως  έδρα τους την Λάρνακα.
Σκοπός της οργάνωσης είναι να δώσει ευκαιρίες εργασίας σε όλους τους κύπριους καλλιτέχνες, που σπουδάζουν ή έχουν αποκτήσει αναγνωρισμένο πτυχίο, με ειδικότητα στον τομέα της όπερας ή έχουν προϋπηρεσία σε ευρωπαϊκά ή παγκόσμια θέατρα.
Η οργάνωση αυτή έχει ως στόχο, να δώσει την ευκαιρία στο κυπριακό κοινό να μυηθεί σε αυτό το είδος τέχνης.

Στα 10 του χρόνια έχει ανεβάσει διάφορες παραστάσεις, όπως: “Διδώ και Αινίας”, “Γάμοι του Φίκαρο” ,  “Δον Τζοβάνη”, “La Liberate”, “ Note Di Napoli”, “ Αλίκη στη Χωρά τον ονείρων  του συνθέτη L. Denev,

παγκόσμια πρεμιέρα στα ελληνικά”, “Ορφέας Και Ευρυδίκη”, “ That’s Amore”, “Ο Μινώταυρος”, αλλά και διάφορες  χριστουγεννιάτικες, πασχαλινές, καθώς και Φιλανθρωπικές Παραστάσεις.

 

Κυπριακός Οργανισμός Όπερας  Νεολαίας

Το 2010 ιδρύθηκε ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας  Νεολαίας, με στόχο να  προετοιμάζει τους έφηβους, για της σπουδές τους στο εξωτερικό στον κλάδο αυτό.  Το 2017 και το 2018, ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας Νεολαίας, έχει πάρει μέρος στο Φεστιβάλ  Όπερας της Βάρνας στην Βουλγαρία, με το έργο “ Ορφέα και Ευρυδίκη”, αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο. Επίσης έχουν παίξει στα Μιούζικαλ του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας όπως: «Αλίκη στην Χώρα των Ονείρων, Ο Μινώταυρος»  και διάφορες άλλες παραστάσεις του Κυπριακού Οργανισμού όπερας.

Τον Ιούλη του 2019 θα παρευρεθούν στην Παράσταση  «Διδώ Και Αινείας» στην Βάρνα, η οποία θα παρουσιαστεί στο κάστρο της Λάρνακας τέλος του Μαΐου.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, θα παρουσιάσει στην Πάφο, την όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη».

Το 2018 Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, έχει απόκτηση ακόμα ένα θυγατρικό οργανισμό τον Κυπριακό Οργανισμό όπερας για Παιδιά 7 μέχρι 14 ετών, για καλλιεργήσει τους στο χορό στο θέατρο και μουσική. Τον Νοέμβρη του 2019, θα ανεβάσουν την παράσταση  «Όλιβερ Τουίστ».

Ο Κυπριακός οργανισμός Όπερας, θα οργανώσει στις 26 Ιανουαρίου 2019, φιλανθρωπικό κονσέρτο στην καθολική εκκλησιά  Τέρα Σάντα στη Λάρνακα και τα καθαρά έσοδα, θα δοθούν στο Ίδρυμα  “ Χάρισμα”.

Της Ειρήνης Αντωνίου

 

 

Send this to a friend