Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Κρητική ταβέρνα μαγειρεύει ΧΩΡΙΣ ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες του νησιού
Κρητική ταβέρνα μαγειρεύει ΧΩΡΙΣ ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες του νησιού

Κρητική ταβέρνα μαγειρεύει ΧΩΡΙΣ ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες του νησιού

Αν βρεθείτε στα Χανιά και κάποιος ντόπιος σας πει πάμε να φάμε στον «Ντουνιά» του Στέλιου, μην πείτε όχι ακόμη και αν ακούσετε πως πρόκειται για ταβέρνα που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικές συσκευές… Να είστε σίγουροι πως θα αξίζει τόσο η όμορφη διαδρομή μέχρι τη Δρακώνα Κεραμειών όσο φυσικά και το παραδοσιακότατο μενού του αγαπημένου ταβερνείου.

18 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων και σε υψόμετρο 500 μέτρα στα Λευκά Όρη, βρίσκεται η ιδιαίτερη ταβέρνα του Στέλιου Τριλυράκη που έχει καθιερωθεί με την ονομασία ο «Ντουνιάς». Εκεί είναι βέβαιο πως θα ζήσετε μια απολύτως ασυνήθιστη γαστρονομική εμπειρία και αναθεωρήσετε τις απόψεις για το τι σημαίνει εκλεκτο φαγητό…

  
Στην αρχή φτιάχτηκε η κουζίνα με παρασιές, ξυλόσομπες, ξυλόφουρνο καθώς όπως είπαμε δεν υπάρχουν στην ταβέρνα ηλεκτρικές συσκευές και όλα τα μαγειρέματα γίνονται στη φωτιά του ξύλου. Έπειτα πήρε σειρά η οργάνωση του κτήματος όπου φύτευσε τα μποστάνια του και δημιούργησε χώρους όπου ζουν αρκετά ζώα ελευθέρας βοσκής.

Έπειτα από μία επιχειρηματική διαδρομή δεκαετίας, η ταβέρνα ο «Ντουνιάς», είναι σημείο αναφοράς στην Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα. Είναι το μικρό ταβερνάκι έξω από τα Χανιά που θα σας προσφέρει αξέχαστα, παραδοσιακά φαγητά όπως γαρδουμάκια, κουνουπίδι με ξινόχοντρο, αρνάκι στη λαδόκολλα και πολλά άλλα, πάντα μαγειρεμένα με τον πλέον αυθεντικό τρόπο.

Αν λοιπόν σας προτείνουν να ανεβείτε μέχρι την Δρακώνα Κεραμειών, πείτε ναι και ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξιδάκι στην αυθεντική κρητική κουζίνα…

Πηγή: News One

 

Send this to a friend