Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΙΝΤΕΟ: Όλα όσα συμβαίνουν στον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας
ΒΙΝΤΕΟ: Όλα όσα συμβαίνουν στον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα όσα συμβαίνουν στον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας

ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκαμε στον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας
Πώς είναι να διαχειρίζεσαι τις ζωές συνανθρώπων σου – Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μιλούν στη κάμερα του Newsbomb
  • Ποιες είναι οι αρμοδιότητες ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας
  • Τι γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
  • Μπήκαμε οδικώς στον διάδρομο προσγείωσης / απογείωσης των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Λάρνακας
  • Πώς θυμάται ο Προϊστάμενος της Μονάδας Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου την αεροπειρατεία τον Μάρτιο του 2016

 

 

Η συγκεκριμένη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας είναι απαγορευμένη. Στην Πύλη αρ. 17 η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τους VIP. Εκεί ορίστηκε το ραντεβού.

«Θα πρέπει να περάσετε από έλεγχο, κατεβείτε», η πρώτη φράση που ακούμε όταν φθάνουμε στην πύλη.

Όταν ο απαραίτητος έλεγχος ολοκληρώνεται, μας παραλαμβάνει ο Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας, Νίκος Πολυδωρίδης οποίος στη συνέχεια μας ξεναγεί στον διάδρομο προσγείωσης / απογείωσης των αεροπλάνων.

Στο βίντεο, ο Νίκος μας ενημερώνει για το τι περιλαμβάνει η επιθεώρηση του διαδρόμου που πρέπει να γίνεται επί καθημερινής βάσεως, αλλά και για το τι μπορεί να βρεθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και θα πρέπει να μετακινηθεί.

aeroplano

Ακολούθως, μπαίνουμε στον Πύργο Ελέγχου. Εκεί όπου καθημερινά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εργάζονται ακούραστα με 12ωρες βάρδιες, έχοντας υπό την ευθύνη τους ανθρώπινες ζωές.

πυ

Ουσιαστικά, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είναι αυτός που κρατά στα χέρια του κάθε προσγείωση και απογείωση.

py7

ππππ copy

Η μόνη επικοινωνία που έχει το αεροσκάφος από τη στιγμή που θα απογειωθεί μέχρι τη στιγμή που θα σβήσει τους κινητήρες του είναι με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ελέγχου. Αυτό τονίζει στο ρεπορτάζ που θα παρακολουθήσετε πιο κάτω ο Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας / Προϊστάμενος της Μονάδας Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου Λ/κας, Νικόλας Μυτίδης ο οποίος αναλύει μεταξύ άλλων διεξοδικά το ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας, εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθείται σε έκτακτα περιστατικά ενώ θυμάται την ημέρα της αεροπειρατείας, το 2016 και τι συνέβαινε εκείνες τις ώρες στον Πύργο Ελέγχου.

py9

Στην κάμερα μιλά επίσης ο Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας Πολύβιος Γεωργιάδης τον οποίο παρακολουθούμε εν ώρα δράσης στο πιο καίριο πόστο, αυτό του ελέγχου προσέγγισης και περιοχής αεροδρομίου. 24ώρες το 24ωρο ο Πύργος Ελέγχου στελεχώνεται εκτός από τη συγκεκριμένη θέση με άλλες δύο θέσεις εργασίας:

– Έλεγχος εδάφους

– Θέση Βοηθού Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας

Δείτε το βίντεο:

 

 

* Ευχαριστούμε θερμά για την άδεια που μας παραχωρήθηκε και για την πολύτιμη βοήθεια αλλά και φιλοξενία τον Προϊστάμενο της Μονάδας Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου Λ/κας, κ. Νικόλα Μυτίδη, το Υπουργείο Μεταφορών, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και την Hermes.

 

Πηγή : Newsbomb.com.cy

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άντρη Θρασυβούλου

ΚΑΜΕΡΑ/ΜΟΝΤΑΖ: Μαρία Ανδρονίκου

Send this to a friend