Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού η σημερινή στη Λάρνακα
Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού η σημερινή στη Λάρνακα

Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού η σημερινή στη Λάρνακα

 

 

Της Ειρήνη Αντωνίου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αστυνομία Κύπρου, στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και δεκάδων μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την σημασία της συνεργασίας πολιτών και Αστυνομίας στην διατήρηση της ασφάλειας στην κοινωνία μας εξήρε, μιλώντας στην σημερινή «Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού», ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Όπως είπε ο  Αρχηγός Αστυνομίας, μεταξύ άλλων «τέτοιες εκδηλώσεις διαδραματίζουν ρόλο στην αναβάθμιση των σχέσεων Αστυνομίας και κοινού. Και συνδράμουν, ώστε ο πολίτης να γνωρίσει και να κατανοήσει καλύτερα την Αστυνομία. Και ότι η Αστυνομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, την οποία οφείλει και προσπαθεί πάντοτε να υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, χαιρετίζοντας την όλη εκδήλωση  είπε ότι «για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός στόχος είναι να προσφέρει ποιότητα ζωής στους πολίτες και ως τέτοια δεν θα μπορούσε να ήταν αμέτοχη ή να μην επιδιώκει την καθημερινή συνεργασία και επαφή, καθώς επίσης και κυρίως συνεργασία με την αστυνομία. Η αστυνομία είναι ένας από τους ποιο σημαντικούς μας συνεργάτες και εταίρους, στο να παρέχουμε ποιότητα ζωής στους πολίτες.  Οφείλω να πω ότι η συνεργασία μας με την αστυνομία εδώ στη Λάρνακα είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε προβλήματα και γενικά υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ μας. Γι αυτό με ιδιαίτερη χαρά αποδεχθήκαμε η πόλη μας να φιλοξενήσει την ημέρα αστυνομίας και κοινού, γιατί  ακριβώς αυτό το μήνυμα θέλουμε να δείξουμε. Δηλαδή ότι η αστυνομία δεν είναι ο θεσμός, ο οποίος πρέπει να φοβόμαστε, αλλά ο συνέταιρος σε αυτή τη προσπάθεια, να κάνουμε μια καλύτερη κοινωνία και ανθρώπους».

Η εκδήλωση περιελάμβανε επιδείξεις διάσωσης με την αστυνομική άκατο και το ελικόπτερο της αστυνομίας, επιδείξεις αεροπυρόσβεσης, επιδείξεις από τους αστυνομικούς σκύλους, εικονική εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, Γνωριμία με Τμήματα της Αστυνομίας, παρουσίαση εξοπλισμού και μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας. Ακόμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρο, ζωγραφική και πολλά άλλα.

 

 

 

 

Send this to a friend