Home ΛΑΡΝΑΚΑ “ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
“ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

“ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Η περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διοργάνωσε στις 11 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του Mall of Cyprus Ημέρα Δράσης με τίτλο «Σκέφτομαι Οικολογικά. Προστατεύω το Περιβάλλον» στο πλαίσιο του προγράμματος Οικολογικά Σχολεία.

Εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος από το Τμήμα Δασών, την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και την Green Dot. Την Ημέρα Δράσης διάνθισαν με τραγούδια και κατασκευές τα Νηπιαγωγεία «Λητώ Παπαχριστοφόρου» και «Μπουμπούκι».

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»:

Η Ελληνική Τράπεζα με γνώμονα την επιμόρφωση των παιδιών για βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, επιχορηγεί από το 1999 το Διεθνές  Πρόγραμμα της FEE (FOUNDATION FOR ENVIROMENTAL EDUCATION) «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία , Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από μελέτη των 17 Στόχων Αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών οι αυριανοί πολίτες να αποκτήσουν μια πιο υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο Περιβάλλον και την Αειφορία.

Send this to a friend