Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανοίγουν σήμερα τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου
Ανοίγουν σήμερα τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου

Ανοίγουν σήμερα τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η λεωφόρος Αμμοχώστου που οδηγεί προς την κατεχόμενη Κάτω Δερύνεια, τον Άγιο Μέμνονα αλλά και την βουβή περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα αποκτήσει και πάλι ζωή.
Οι κατοχικές αρχές προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία του δρόμου αλλά και των υποδομών.
Σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή, το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών για έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων.
Παρ’ όλα αυτά, λίγες ώρες πριν την διάνοιξη της λεωφόρου Αμμοχώστου οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής διίστανται.
 Στην επαρχία Αμμοχώστου έντονες είναι οι ανησυχίες για την ορθότητα της απόφασης για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.
Ο ΠΑΣΥΞΕ ξεκαθαρίζει ότι οι επιπτώσεις, που θα προκύψουν, θα είναι βαρύτατες για τον τουρισμό και την οικονομία της επαρχίας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής θεωρεί ότι η διάνοιξη δεν θα επηρεάσει μόνο την οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά την ευρύτερη κοινωνία και την οικονομία της χώρας γενικότερα.
Στις 12.00 τα συρματοπλέγματα της Λεωφόρου Αμμοχώστου θα μετακινηθούν ανοίγοντας τον δρόμο, που οδηγεί προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Θα προηγηθεί ενημέρωση και επιτόπια επίσκεψη στον χώρο από τις δύο πλευρές και τον ΟΗΕ για έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων και της ολοκλήρωσης των εργασιών.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend