Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κηδεύεται σήμερα ο βιολιστης της Λάρνακας
Κηδεύεται σήμερα ο βιολιστης της Λάρνακας

Κηδεύεται σήμερα ο βιολιστης της Λάρνακας

Η Λάρνακα σήμερα απευθύνει το τελευταίο αντίο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον παππού Δημήτρη Φώτη ο οποίος με το γλυκόλαλο βιολί του ομόρφαινε για δεκαετίες, τους περιπάτους μας στο εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11 πμ, στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου.

Ο Δημήτρης Φώτη, από την Πηγή Αμμοχώστου, ο περίφημος βιολιστής της Λάρνακας, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα, σε ηλικία 99 χρόνων. Τον έβλεπε κανείς, χειμώνα- καλοκαίρι, κουλουριασμένο σε μια γωνιά δίπλα από τις φανταχτερές βιτρίνες, να παίζει με αριστοτεχνικό τρόπο το βιολί του, βάζοντας στο ρεπερτόριο του, πότε παραδοσιακά τραγούδια, πότε ευρωπαϊκούς ρυθμούς σε βαλσάκια.

Κάποτε σε πιο παλιά συνέντευξη του, είχε μιλήσει για τη ζωή του και για τα παιδιά του που ζουν στο εξωτερικό, τα οποία είχε σπουδάσει ο ίδιος, με τα χρήματα που κέρδιζε παίζοντας βιολί. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έπαιζε για βιοπορισμό, αλλά γιατί το βιολί ήταν η αγάπη του, ήταν το νόημα της ζωής του, η κοινωνική το συναναστροφή, η ανάγκη του να προσφέρει στον κόσμο, αυτό που μπορούσε να κάνει τόσο καλά.

Αντίο παππού Φώτη και σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό που υπήρξες.

Της Αργυρώς Ζουπανιώτου

Send this to a friend