Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Προς εκλογές οδεύει η Καλαβασσός όπου έχουν παραιτηθεί τέσσερα από τα έξι μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, απέστειλε στην Κοινότητα εγκύκλιο για εκλογές, η οποία αναρτήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο, στα καφενεία και άλλα δημόσια σημεία της Καλαβασσού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, θα πρέπει να υποβληθούν υποψηφιότητες για πλήρωση των τεσσάρων κενωθεισών θέσεων των Κοινοτικών Συμβούλων, Αν οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν υπερβαίνουν τις τέσσερις, η Κοινότητα θα πάει για εκλογές, που έχουν οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έξι τουλάχιστον κάτοικοι της Καλαβασσού, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να θέσουν υποψηφιότητα για Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν στην Επαρχιακή Διοίκηση για να Υποβάλλουν υποψηφιότητα, ή αν θα δηλώσουν μόνο τέσσερις επιθυμία να αγωνιστούν στην κούρσα των εκλογών. Σε τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή οι υποψήφιοι είναι μόνο τέσσερις δε θα γίνουν εκλογές και θα γίνει απευθείας ανακήρυξη. Τέσσερα από τα έξι μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου έχουν παραιτηθεί λόγω διαφωνιών, οι τρεις ως προς προσλήψεις που έγιναν και ο τέταρτος Κοινοτικός Σύμβουλος, δήλωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Οι δύο παραιτήσεις ακολούθησαν τη διαφωνία για την ανανέωση συμβολαίου του φροντιστή του γηπέδου Καλαβασσού, ο οποίος κατάγεται από την Κοινότητα και είχε βγει πρώτος στην προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών, με 14.000 το χρόνο, έναντι 22 χιλιάδων ευρώ που ήταν ο ψηλότερος προσφοροδότης. Τα παραιτηθέντα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ισχυρίστηκαν ότι το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, κάτι που όμως διέψευσε ο Πρόεδρος της τοπικής Ομάδας, ο οποίος κλήθηκε σε Συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο νυν φροντιστής έχει αναλάβει και τη γράμμωση του γηπέδου, κάτι που δεν προνοείτο στους όρους των προσφορών. Η δεύτερη διαφωνία προέκυψε σε πρόσληψη συνοδού παιδιού με ειδικές ανάγκες. Παραιτηθείς Κοινοτικός Σύμβουλος που μετείχε στην Επιτροπή για την επιλογή της συνοδού, ψήφισε υπέρ υποψήφιας από την Αραδίππου, η οποία τελικά αρνήθηκε τη θέση διότι είχε εργοδοτηθεί σε Κοινότητα πλησίον της κατοικίας της. Έτσι η θέση πληρώθηκε από την δεύτερη επιλαχούσα υποψήφια η οποία κατάγεται από την Καλαβασσό, υπέρ της οποίας είχε ψηφίσει ο Κοινοτάρχης. Η παραίτηση τεσσάρων από τα έξι μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχει μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου, το οποίο δεν μπορεί πλέον να συγκαλεί συνεδρίες και να λαμβάνει αποφάσεις.

Πλοιάριο με 17 μετανάστες από τη Συρία εντοπίστηκε από τη λιμενική Αστυνομία ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Σύμφωνα με την Αστυνομία το πλοιάριο με τους μετανάστες εντοπίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι 50 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα. Το πλοιάριο ήταν μήκους 5 περίπου μέτρων και καμωμένο από fiber glass. Γύρω στις πέντε το απόγευμα άκατος της λιμενικής αστυνομίας, προσέγγισε το πλοιάριο και άνδρες της Δύναμης βοήθησαν τους μετανάστες να επιβιβαστούν, αφήνοντας το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν στη θάλασσα. Στο πλοιάριο που ξεκίνησε από το Λίβανο, επέβαιναν συνολικά 17 άτομα από τη Συρία, 12 άνδρες, μία γυναίκα και 4 παιδιά. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμανάκι της Λάρνακας και αναμένεται να οδηγηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για εξακρίβωση στοιχείων και ολοκλήρωση των ερευνών.

Eκδήλωση με ομιλητή τον Πρέσβη της Ελλάδα Ηλία Φωτόπουλοδιοργανώνουν στις 8μμ, στο Ξενοδοχείο «Sun Hall», οι Ροταριανοί Όμιλοι Λάρνακα και Λάρνακα Κίτιον με την ευκαιρία των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

H Πολιτιστική Κίνηση Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζουν στις 7:30μμ στη Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, τη δίγλωσση ποιητική συλλογή «Λάπηθος μου, Ποιήματα της Προσφυγιάς», της Αναστασίας Χατζηλοή– Κατσώνη.Την παρουσίαση θα κάνουν, η ποιήτρια και ο φιλόλογος συγγραφέας Κώστας Κατσώνης. Θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Κίνησης Φίλων της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Ανδρέας Τιμοθέου. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει τραγούδια για τη Λάπηθο, σε στίχους από την ποιητική συλλογή που μελωποίησε ο Γιώργος Χ΄΄μάρκου και ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» τιτλοφορείται η παράσταση για τη ζωή και το έργο της Ελληνίδας στιχουργού, στις 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο. Πρωταγωνιστεί η Αννίτα Σαντοριναίου. Κείμενα: Χριστιάνα Αρτεμίου / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης, Χορογραφίες: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, Μουσική επιμέλεια: Σάββας Χρυσάνθου. Είσοδος €15

Send this to a friend