Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φθάνει στην Κύπρο ο «Ορέστης» – Επιδείνωση του καιρού
Φθάνει στην Κύπρο ο «Ορέστης» – Επιδείνωση του καιρού

Φθάνει στην Κύπρο ο «Ορέστης» – Επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα στην Ελλάδα, εξαιτίας του «Ορέστη», όπως ονομάστηκε, μια ψυχρή εισβολή από Βόρεια. 
Το σύστημα αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις σε όλο το νησί, χωρίς, όμως, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χωρίς χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, μέχρι την Τετάρτη αναμένονται βροχές, λόγω αστάθειας, τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, που είναι 28-29 βαθμοί Κελσίου, γύρω στους 30 -31 βαθμούς.
Το βράδυ της Τετάρτης αναμένονται αρχικά ψηλές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Την Πέμπτη οι βροχές  θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές του νησιού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Πέμπτη κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο φετινός χειμώνας δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές από τον χειμώνα του 2017, η βροχόπτωση θα είναι κάτω από την κανονική και η θερμοκρασία ψηλότερη από την κανονική για την εποχή.

Send this to a friend