Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτοί είναι οι λόγοι που έκλεισε η Cobalt
Αυτοί είναι οι λόγοι που έκλεισε η Cobalt

Αυτοί είναι οι λόγοι που έκλεισε η Cobalt

Τα οικονομικά προβλήματα της αεροπορικής εταιρείας Cobalt και η ξαφνική απόλυση του CEO, του ανθρώπου που έλυσε πολλά από τα προβλήματα της εταιρείας και άλλαξε την εικόνα της, έφεραν το κλείσιμό της.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Συχνότητα στον Active, o Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην ξαφνική απόλυση του CEO της εταιρείας, του ανθρώπου, που άλλαξε την εικόνα.

«Μας ξάφνιασε η ξαφνική απόλυση του CEO της Cobalt. Είναι ο άνθρωπος που έλυσε τα προβλήματα. Tότε που άρχισε τη λειτουργία της, το καλοκαίρι του 2016, υπήρχαν υπέρμετρες καθυστερήσεις πτήσεων και μεγάλη αντίδραση του κοινού. Τότε ο συγκεκριμένος CEO ήλθε στην εταιρεία και άλλαξε εντελώς εικόνα. Άρχισε να λειτουργεί ως μια πραγματική εταιρεία και πλέον άρχισε να κερδίζει τον κόσμο».

Όταν έφυγε ο CEO είπε, διερωτηθήκαμε πώς μπορεί αυτή τη στιγμή να τον διώχνει και γιατί. «Προσπαθήσαμε να τον καλέσουμε στην Αρχή για να μας πει κάποια πράγματα δυστυχώς όμως η Cobalt είχε βγάλει ένα διάταγμα που του απαγορεύει να μιλήσει για οτιδήποτε αφορά την εταιρεία»

Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια να κληθεί η εταιρεία να απαντήσει, ωστόσο, ο Πρόεδρος και οι νομικοί σύμβουλοι της Cobalt, απάντησαν ότι το θέμα αφορά μόνο την εταιρεία.

Σημείωσε ότι η Cobalt ψάχνει για επενδυτές εδώ και αρκετό καιρό. Πρόσθεσε, ότι η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει τις εργασίες της, χωρίς να δώσει προθεσμία.

«Εμείς έχουμε να εφαρμόσουμε ένα ευρωπαϊκό κανονισμό. Αν η Cobalt δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα του οίκου της δεν φταίει ούτε το υπουργείο, ούτε η Αρχή Αδειών για αεροπορικές μεταφορές»

Κανένα πρόβλημα με την Tus

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν την αεροπορική εταιρεία Tus να αντιμετωπίζει προβλήματα, ο κύριος Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία προβαίνει σε συντήρηση δύο αεροπλάνων της και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Τα προβλήματα της Tus είπε, αντιμετωπίζονται. Πρόσθεσε, ότι η οικονομική ευρωστία της εταιρείας, είναι καλή.

Send this to a friend