Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δωρεάν εμβολιασμός κατά του ιού HPV στα κορίτσια της Α΄ τάξης Γυμνασίου
Δωρεάν εμβολιασμός κατά του ιού HPV στα κορίτσια της Α΄ τάξης Γυμνασίου

Δωρεάν εμβολιασμός κατά του ιού HPV στα κορίτσια της Α΄ τάξης Γυμνασίου

Την δωρεάν παροχή εμβολίων από το Υπουργείο Υγείας κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), στα κορίτσια της Α’ τάξης Γυμνασίου, για 3η κατά συνέχεια χρονιά, υπενθυμίζει στο κοινό ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) στα πλαίσια του Προγράμματος Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει ότι με βάση τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ο εμβολιασμός κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εξάλειψη, όχι μόνο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά και άλλων καρκίνων όπως του πέους και του στοματοφάρυγγα.

Το εμβόλιο προστατεύει αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 ετών και άνω αποτελεσματικά και με ασφάλεια και συστήνεται ανεπιφύλακτα από τη ΠΟΥ και τη Διεθνή Οργάνωση Ελέγχου του Καρκίνου (UICC – Union for International Cancer Control).

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ αναμένει την καθολική αποδοχή (θετική αντιμετώπιση) του εμβολιασμού από τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο συγκατάθεσης που θα διανεμηθεί εντός των ημερών, στις μαθήτριες Α’ τάξης Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων  από Λειτουργούς της Σχολιατρικής Υπηρεσίας.

Το Πρόγραμμα Εμβολιασμών και οι σχετικές ενέργειες τυγχάνουν της στήριξης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι διαχρονικοί συνεργάτες του ΠΑΣΥΚΑΦ από το 2010 είναι η Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία Κύπρου, η Παγκύπρια Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου της Μήτρας, η Παιδιατρική Εταιρεία, η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου και η Δερματολογική Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου και Μέγας Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Send this to a friend