Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με Χρ. Αρτεμίου στη παρουσίαση το 2ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων
Με Χρ. Αρτεμίου στη παρουσίαση το 2ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Με Χρ. Αρτεμίου στη παρουσίαση το 2ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Ο Δήμος Αθηένου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Στόχος παραμένει η προβολή και η ανάδειξη όλων των Αθηενίτικων προϊόντων, όπως ψωμί και άλλα αρτοποιήματα, χαλλούμι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, λοκούμια του γάμου, τραχανάς, οφτό κλέφτικο, αυγά, Αθηενίτικεςκούνες και άλλοι ξηροί καρποί και σουτζιούκος, μέλι, γλυκά και πολλά άλλα.

Παράλληλα θα γίνεται εκμάθηση και διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου, αφού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το πλούσιο κέρασμα, να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην παραδοσιακή παρασκευή αθηενίτικου ψωμιού, χαλλουμιού, γλυκού του αμυγδάλου, τραχανά, Αθηενίτικου κεντήματος και άλλων και να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν Αθηενίτικαπροϊόντα.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Θα περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η προετοιμασία φαγητού από σεφ, η δωρεάν παραχώρηση υγιεινού προγεύματος σε παιδιά, συμβουλές από διατροφολόγο, παρουσίαση χορών από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους RumbaAttackκαι τον Αθηενίτητραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνου κ.ά.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει η γνωστή Αθηενίτισσαηθοποιός και σεναριογράφος Χριστιάνα Αρτεμίου.

Μέσω της διοργάνωσης ο Δήμος Αθηένου στοχεύει και φέτος στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και συνάμα στην ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου που διαδραματίζει η Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων,στην προσφορά ποιοτικού φαγητού και γενικότερα στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργοκτηνοτροφίας και των προϊόντων της.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα παραστεί και θα τελέσει τα εγκαίνια.Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Send this to a friend