Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εκκίνηση για την 8η ποδηλατοδρομία του Ιδρύματος «Θεοτόκος»
Εκκίνηση για την 8η ποδηλατοδρομία του Ιδρύματος «Θεοτόκος»

Εκκίνηση για την 8η ποδηλατοδρομία του Ιδρύματος «Θεοτόκος»

Τη διαδρομή Λεμεσός – Τρόοδος – Αγρός – Λάρνακα – Λεμεσός, θα καλύψουν οι ποδηλάτες της ομάδας “KM Eaters”, που ξεκίνησαν σήμερα από το Ίδρυμα “Θεοτόκος”, για την 8η ποδηλατοδρομία του Ιδρύματος με σύνθημα “Ποδηλατώ για την ελπίδα – Ποδηλατώ για τη ζωή”.

Την εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, Αλέκος Ορουντιώτης, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως στόχος της ποδηλατοδρομίας είναι να ενημερώσει το κοινό για το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα «Θεοτόκος», για τα παιδιά με νοητική αναπηρία και ταυτόχρονα, να συγκεντρώσει χρήματα » για να υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης των προγραμμάτων μας».

«Συμπληρώνουμε σε λίγους μήνες 50 χρόνια από τότε που λειτούργησε το Ίδρυμα και αυτό σίγουρα μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες, γιατί στόχος και σκοπός μας είναι, όχι μόνο να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όλα αυτά που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά να προχωρήσουμε με ακόμη περισσότερα προγράμματα και παροχή περισσότερων υπηρεσιών προς τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται «, συμπλήρωσε.

Ο κ.Ορουντιώτης, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο την Προεδρία του Ιδρύματος από τον ιδρυτή του «Θεοτόκος», γνωστό παιδίατρο Αμερίκο Αργυρίου, είπε πως «η καρέκλα του Αμερίκου Αργυρίου είναι πολύ μεγάλη για τον οποιονδήποτε» και ευχήθηκε όπως καταφέρει να φανεί αντάξιος του και να προσφέρει «έστω και το μισό από αυτά που πρόσφερε ο γιατρός τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Ο τερματισμός της 8ης ποδηλατοδρομίας του «Θεοτόκος» θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 25ου Πανηγυριού της Χαράς που οργανώνει το Ίδρυμα στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού.

Το «25ο Πανηγύρι Χαράς», που θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως θέατρο, χορό, τραγούδι, ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζωγραφική, βόλτες με τρενάκι, τραμπολίνο, καρουζέλ, φουσκωτά κ.α. Επίσης θα διατίθενται προς πώληση διάφορα είδη χειροτεχνίας, φυτά, εδέσματα και ποτά.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο κ.Ορουντιώτης, το Ίδρυμα «Θεοτόκος» άρχισε τον προγραμματισμό του για τους εορτασμούς των 50 χρόνων λειτουργίας του και οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019.

Send this to a friend