Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Έκθεση Παραδοσιακών Κουστουμιών από Ρουμανία και Κύπρο
13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Έκθεση Παραδοσιακών Κουστουμιών από Ρουμανία και Κύπρο

13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Έκθεση Παραδοσιακών Κουστουμιών από Ρουμανία και Κύπρο

Το 13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στη Λάρνακα με μεγάλη επιτυχία, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας και τον Δήμο Λάρνακας.

Το  Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού αποτελεί πλέον ένα πετυχημένο θεσμό και θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στον χώρο αυτό, αφού πέραν από 800 χορευτές έδωσαν το παρών τους  κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ. Πάνω από 50.000 θεατές, ντόπιοι και ξένοι, παρακολούθησαν, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν τις εκδηλώσεις στην Εξέδρα των Φοινικούδων, ενώ χιλιάδες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα άλλων γειτονικών λαών μέσα από ένα πρόγραμμα πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Καινοτομία στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, αποτελεί η έκθεση με τίτλο «Όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Κύπρου και Ρουμανίας». Η εν λόγω έκθεση είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από νεαρούς ερευνητές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας, του Πολιτιστικού Κέντρου της πόληςTurku Mures και  του συγκροτήματος Muresul.

Μια μεγάλη παρουσίαση από 70 παραδοσιακά κοστούμια από Ρουμανία και Κύπρο, καθώς και παραδοσιακά αντικείμενα  από το Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας και Ιδιωτικά Μουσεία, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Άλωνας Στέλιου Χατζηγεωργίου, τον Πολιτιστικό Όμιλο «Νέα Γενιά» Βορόκλινης και τον Όμιλο Βρακοφόρων Κύπρου, εκτίθενται στο χώρο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2008 στον Πολυχώρο  Αποθήκες 79 στη Λάρνακα.

Send this to a friend