Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εμπλουτίζονται οι οργανωμένες παραλίες της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας με όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων, παιδότοπους και γήπεδα για αθλήματα παραλίας, όπως βόλεϊ και τένις.  Οι υποδομές αυτές που θα δίνουν σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες μια διαφορετική εμπειρία, προγραμματίζονται να υλοποιηθούν πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου το 2019. Σε ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι στόχος είναι, από το ερχόμενο καλοκαίρι οι τουρίστες και οι επισκέπτες των παραλιών να απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στις ακτές της Λάρνακας, πέρα από τα καθαρά νερά, τις αμμουδιές και τις υφιστάμενες υποδομές. Οι τοπικές αρχές Λάρνακας, Περβολιών, Ορόκλινης και Πύλας, θα συνεργαστούν από κοινού με την ΕΤΑΠ Λάρνακας, προκειμένου να δημιουργήσουν ο κάθε Δήμος ή η κάθε Κοινότητα, έργα αναβάθμισης των οργανωμένων παραλιών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικών χώρων, καθώς και δημιουργία παιδότοπων και γηπέδων για αθλήματα παραλίας. Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, οι προσθήκες σε υποδομές και εξοπλισμό θα προσφέρουν στους θαμώνες των παραλιών κάτι ξεχωριστό, πέρα από τις χαρές που προσφέρει το κολύμπι και η ηλιοθεραπεία. Πάντως ήδη στις Φοινικούδες, στον πεζόδρομο, έχουν τοποθετηθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τα οποία χρησιμοποιούνται από μικρούς και μεγάλους.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και η δράση των 300 και πλέον εθελοντών της Petrolina Community, και Kidsκαι άλλων φίλων εθελοντών που εργάστηκαν άοκνα, προκειμένου , με το 4ο Φεστιβάλ Προσφοράς, να πετύχει με το παραπάνω τον σκοπό του, συνδράμοντας στην υλοποίηση των στόχων του Συνδέσμου  «Μωρά θαύματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ από την πλευρά της στήριξε την όλη προσπάθεια με το επιπλέον ποσό των €25,000, το οποίο παραδόθηκε σε επιταγή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Πρόεδρό του Συνδέσμου «Μωρά θαύματα», Στέλλα Κυριακίδου. Η εκδήλωση πέραv από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, συνδύαζε δεκάδες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στον χώρο, λειτούργησαν περίπτερα με διάφορα παιχνίδια για όλη την οικογένεια και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κορυφώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα Melisses, της οποίας προηγήθηκαν η Παιδική χορωδία του Δήμου Λάρνακας και  ο Ανδρόνικος. Στο Φεστιβάλ, συμμετείχαν, ο Ολυμπιονίκης και Παγκοσμιονίκης Παύλος Κοντίδης, με το δικό του laser boat, ο οποίος φωτογραφήθηκε και μίλησε με μικρούς και μεγάλους, και ο πρωταθλητής ράλλυ, Σίμος Γαλαταριώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Γκολ στη ζωή» Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Στην εκδήλωση παρέστη, ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης.  

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και ο  Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις» διοργανώνουν στις 8μμ  στο «Σπίτι της Κοντέας» εκδήλωση αφιερωμένη στα παραμύθια του καταξιωμένου Κοντεάτη χαράκτη και συγγραφέα   ΧαμπήΤσαγγάρη, με εισηγητή τον φιλόλογο – συγγραφέα δρ Κώστα Κατσώνη, Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικου Νεανικού Βιβλίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όποιον θα ήθελε να την παρακολουθήσει.

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας. στις 5:30μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend