Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μακάρειο: Γεννήθηκε 24 εβδομάδων κι όμως τα κατάφερε (Βίντεο)
Μακάρειο: Γεννήθηκε 24 εβδομάδων κι όμως τα κατάφερε (Βίντεο)

Μακάρειο: Γεννήθηκε 24 εβδομάδων κι όμως τα κατάφερε (Βίντεο)

Η ιστορία της μικρής Στυλιάνας που γεννήθηκε πρόωρα

Στις 8 Μαΐου ήλθε στον κόσμο πρόωρα μια μικρή μαχήτρια της ζωής. Η Στυλιάνα. Ήταν μόλις 24 εβδομάδων. Το κοριτσάκι νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. Την ιστορία της δημοσιεύει σε βίντεο η Θερμοκοιτίδα Αγάπης, o Σύνδεσμος που στηρίζει τα πρόωρα μωρά, τις οικογένειες τους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Στο βίντεο θα δείτε την μαμά και τον μπαμπά της μικρούλας να κάνουν ‘Kangaroo Care’ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Η μέθοδος Kangaroo Care η αλλιώς, επαφή δέρμα με δέρμα, την οποία πρώτη στην Κύπρο έφερε η Θερμοκοιτίδα Αγάπης με ειδική εκπαίδευση του προσωπικού, σύμφωνα με έρευνες ωφελεί στο μέγιστο τόσο τα προωράκια όσο και τους γονείς.

Με τη στήριξη του προσωπικού της Μονάδας και την αγάπη των γονιών της η μικρή Στυλιάνα τα κατάφερε και επέστρεψε στο σπίτι της στις 14 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

 

Να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο κάθε χρόνο 1 στα 10 βρέφη γεννιέται πρόωρο. Η προωρότητα είναι οφείλεται σε διάφορες γνωστές και άγνωστες αιτίες με μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για το ίδιο το νεογνό όσο και για την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Θερμοκοιτίδας Αγάπης, Έλενα Χατζηχάννα- μητέρας τρίδυμων προώρων, η προωρότητα είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί. “Ο Σύνδεσμός μας διεξάγει εκστατείες ενημέρωσης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο για την προωρότητα όσο και για την σκληρή δουλειά που γίνεται από το προσωπικό της Μονάδας” μας είπε. ” Αποκορύφωμα των εκστρατειών μας είναι η 17η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, την οποία τιμούμε με διάφορους τρόπους”.

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend