Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντοπίστηκε Τμήμα αρχαίου υδραγωγείου, έχει εντοπιστεί μαζί με δύο σαρκοφάγους στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε Τμήμα αρχαίου υδραγωγείου, έχει εντοπιστεί μαζί με δύο σαρκοφάγους στη Λάρνακα

Εντοπίστηκε Τμήμα αρχαίου υδραγωγείου, έχει εντοπιστεί μαζί με δύο σαρκοφάγους στη Λάρνακα

Τμήμα αρχαίου υδραγωγείου έχει εντοπιστεί μαζί με δύο σαρκοφάγους στις εκσκαφές για το αποχετευτικό της Λάρνακας.

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας όμως, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρνηθεί να παραχωρήσει τους εργάτες που εργοδοτεί για να βοηθούν τους αρχαιολόγους, κάτι που είναι μέσα στις πρόνοιες του συμβολαίου. Έτσι η εκσκαφή συνεχίζεται αποκλειστικά με το προσωπικό που εργοδοτεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΑΛ είχε πρόθεση να προχωρήσει με τη σύνδεση του αποχετευτικού, και αυτό στάθηκε αφορμή διένεξης του ΣΑΛ με τους αρχαιολόγους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εκπρόσωπος του Τμήματος Αρχαιοτήτων απείλησε να καλέσει την Αστυνομία για να συλληφθεί εκπρόσωπος του ΣΑΛ.

Οι εργασίες των αρχαιολόγων άρχισαν την περασμένη εβδομάδα όταν κατά τις εκσκαφές για το αποχετευτικό εντοπίστηκε τμήμα σαρκοφάγου μήκους 10 περίπου εκατοστών και δόθηκε εντολή να προχωρήσει σε ανασκαφή το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Στην πορεία της ανασκαφής είχε εντοπιστεί και δεύτερη σαρκοφάγος καθώς και πήλινος σωλήνας που ανήκει σε αρχαίο υδραγωγείο, τμήματα του οποίου έχουν εντοπιστεί σε αρκετές αρχαιολογικές ανασκαφές σε σκάμματα του αποχετευτικού.

Send this to a friend