Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

â Άρχισαν χθες οι εργασίες της δεύτερης φάσης της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρνακας, το οποίο καταστράφηκε από τις εργασίες που έγιναν για το αποχετευτικό σύστημα.  Το κόστος θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Δήμο Λάρνακας ύστερα από σχετικό αίτημα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα.  Οι δρόμοι που θα επισκευαστούν βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στις περιοχές του λιμανιού, και των κυβερνητικών οικισμών. Επί πλέον θα επιδιορθωθούν με πρέμιξ, οι δρόμοι Χρυσοπολίτισσης και Μητροπόλεως, παρ’ όλο που δεν έχουν παραδοθεί από τον εργολάβο του αποχετευτικού. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάρνακας, έχει δοθεί προτεραιότητα σε δρόμους εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια των πολιτών.  Σύμφωνα με τον κ. Βύρα με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης συνολικά θα έχουν ξοδευτεί τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ και το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος της συνολικής δαπάνης που απαιτείται. Για την πλήρη αποκατάσταση, ανέφερε ο κος Βύρας,  απαιτείται ποσό  13 εκατομμυρίων ευρώπου δεν μπορεί να διαθέσει ο Δήμος χωρίς την κρατική στήριξη. Οι εργασίες επάλειψης θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 7.00 π.μ. με 3.30 μ.μ.

Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο,στοχευμένες εκστρατείες καταπολέμησης των τρωκτικών σε συγκεκριμένες περιοχές για προστασία της δημόσιας υγείας. Οι εκστρατείες αυτές είναι συμπληρωματικές του καθιερωμένου προγράμματος πρόληψης και καταπολέμησης των τρωκτικών σε όλη την πόλη, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Για το σκοπό αυτό στη Λάρνακα υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 2000 σταθμοί

Έκλεισε ο λάκκος όπου θάβονταν τα νεκρά ζώα στη Μοσφιλωτή για τον οποίο είχε κάνει σχετική καταγγελία το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για την αποφασιστικότητα του Κοινοτάρχη της Μοσφιλωτής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, υπάρχει προθυμία από κοινοτικά συμβούλια, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των νεκρών ζώων με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε λάκκο σε αυτοσχέδιο πράσινο σημείο της Μοσφιλωτής.

2018 Πραγματοποιήθηκε στη Λισαβώνα από τις 12 ως τις 14 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Πόλεων URBACT, στο οποίο συμμετείχε από την Κύπρο, μόνον ο Δήμος Αθηένου, με τον Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά.  Ο Δήμος Αθηένου ηγείται του Δικτύου Μεταφοράς URBACT της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο κ. Καρεκλάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη «Αμαδούρα», όπου διαμένουν 6.000 περίπου υπήκοοι τρίτων χωρών από Αφρικανικές κυρίως χώρες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα κοινωνικής ένταξης, πολιτικών δικαιωμάτων καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για επίλυσή τους μέσω τοπικού Οργανισμού.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε πρόσφατα ο ΣύνδεσμοςΚαταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας με την Αστυνομία και 14Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η Αστυνομία θα ρυθμίζει θέματα εκπαίδευσης, ανταλλαγής πληροφοριών, και συνδιοργάνωσηπρογραμμάτων ενημέρωσης.

Send this to a friend