Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ : O «παράδεισος» έμεινε χωρίς… ναυαγοσώστες
ΛΑΡΝΑΚΑ : O «παράδεισος» έμεινε χωρίς… ναυαγοσώστες

ΛΑΡΝΑΚΑ : O «παράδεισος» έμεινε χωρίς… ναυαγοσώστες

Σε μια εποχή που η Κύπρος προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων τουριστών, και να αυξήσει το μερίδιό της στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, ένα σοβαρό πρόβλημα έρχεται να υπονομεύσει την τουριστική προοπτική της. Είναι η απουσία ναυαγοσωστών από μερικές από τις καλύτερες παραλίες της.

Είναι γνωστό πως η Κύπρος λατρεύεται από τους ξένους για τη θάλασσά της και τις καταγάλανες και καθαρές παραλίες της. Όμως οι ξένοι θέλουν και την ασφάλειά τους. Που την παρέχουν οι ναυαγοσώστες. Τέτοια εποχή που έρχεται δεύτερο τουριστικό κύμα στην Κύπρο, υπέροχες παραλίες, όπως της Ορόκλινης και της Αλαμινού, έχουν μείνει χωρίς ναυαγοσώστες.

Στην Αλαμινό αυτοί που έχουν επενδύσει στη διαμόρφωση της παραλίας δεν κρύβουν την απόγνωσή τους που από το τέλος του Αυγούστου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Η επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας λέει πως το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού δεν έχει στείλει σχετική επιστολή-αίτηση όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών λέει πως η Λάρνακα έχει πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες. Προσδοκά εν τούτοις πως με την εφαρμογή του σχετικού εθνικού σχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το πρόβλημα θα λυθεί. «Φέτος είχαμε 17 πνιγμούς από τους οποίους έναν στην Αλαμινό. Προσδοκούμε στη νέα σεζόν να μην έχουμε κανέναν», λένε, προσθέτοντας πως η Κύπρος είναι πολύ πιο μπροστά σε αυτό τον τομέα από την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα στον Αλαμινό είναι οικονομικό. Η επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας θεωρεί πως πρέπει να προσλαμβάνονται επαγγελματίες ναυαγοσώστες και όχι εποχικοί. Προς το παρόν όμως η παραλία του Αλαμινού, πραγματικός παράδεισος για ντόπιους και τουρίστες, δεν έχει ναυαγοσώστες και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

 

Πηγή : Philenews

Send this to a friend