Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ : “Απαράδεκτη συμπεριφορά – Παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ”
ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ : “Απαράδεκτη συμπεριφορά – Παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ”

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ : “Απαράδεκτη συμπεριφορά – Παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ”

Απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλλει την κοινωνία, χαρακτηρίζει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, ενώ ζητά από την Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου τη λήψη μέτρων και αύξηση του προστίμου.

Σε επιστολή της οργάνωσης, που κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής, την Κοινοβουλευτική Επιτροπής Μεταφορών και τον Αρχηγό Αστυνομίας, αναφέρεται ότι το πρόβλημα παρατηρείται έντονα στα αεροδρόμια, αφότου η πολιτεία απαγόρευσε στη διαχειρίστρια εταιρεία να λαμβάνει μέτρα για καταπολέμηση της παράνομης και απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς.

Ζητείται εξάλλου από την Υπουργό να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να δοθεί ξανά στη διαχειρίστρια εταιρεία η εξουσία να λαμβάνει μέτρα για καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης γενικά στους χώρους των αεροδρομίων και ειδικά στους χώρους στάθμευσης ΑμεΑ και στα πεζοδρόμια.

Τα πρώτα χρόνια που η εταιρεία είχε την εξουσία να λαμβάνει μέτρα, τέτοιες παρανομίες παρατηρούνταν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνεται.

Αναφέρεται εξάλλου ότι άλλες χώρες εφαρμόζουν τακτικές όπως ρυμούλκηση οχημάτων που στάθμευαν παράνομα ή κλείδωμα των τροχών μέχρι να πληρώσουν πρόστιμο, ενώ σημειώνεται ότι πρέπει να γίνουν παρόμοιες ενέργειες και στα λιμάνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend