Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χάος στην Αλυκή Λάρνακας
Χάος στην Αλυκή Λάρνακας

Χάος στην Αλυκή Λάρνακας

Μεγάλη αντίδραση προκαλεί τόσο στους δημότες της Λάρνακας όσο και των Δημοτικών Αρχών της πόλης, η κατάσταση που επικρατεί στην Αλυκή, παρά το τέμενος Χαλά Σουλτάν. Με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και συζητήσεις οι Λαρνακείς εκφράζουν οργίλη διαμαρτυρία για τους επιτήδειους που καταστρέφουν αλόγιστα το περιβάλλον του φημισμένου υγροβιότοπου της Αλυκής.

Ο Δήμαρχος  Ανδρέας Βύρας, οργισμένος και παράλληλα απογοητευμένος, επιβεβαίωσε, τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών του. Και ότι είναι πάμπολλες οι φορές που ο δήμος, μη έχοντας αυτή την αρμοδιότητα και την εξουσία ο ίδιος δυστυχώς, έχει αποταθεί στις Αρμόδιες Αρχές, για να αναλάβουν δράση και να προστατέψουν τον υγροβιότοπο πέριξ των Αλυκών. Κυρίως αυτή παρά το τέμενος Χαλά Σουλτάν.

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Βύρας, είπε ότι σε προσεχή συνάντηση που προγραμματίζεται με τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας Περιβαλλοντικού Κέντρου, ανάλογων προδιαγραφών με αυτό που λειτουργεί από το Τμήμα Δασών στην περιοχή του Κάβο – Γκρέκο. Ως γνωστό το έργο είχε προγραμματισθεί την περίοδο του 2013 αλλά αναστάληκε ένεκα της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που είχαν επιβληθεί στην κυπριακή οικονομία. Πρόκειται, τόνισε ο δήμαρχος, για ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει την περιοχή της Αλυκής, το οποίο ο δήμος πιστεύει ότι ωρίμασε πλέον η στιγμή της υλοποίησής του.

Send this to a friend