Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Φωτιά η οποία τέθηκε κακόβουλα χθες το πρωί σε αποθήκη 61χρονού στην Αθηένου, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, ένας εκσκαφέας, ένα μηχάνημα κατασκευής μπάλων σανού, ένα γεωργικό μηχάνημα σποράς χωραφιών και 41 μπάλες σανού, τα οποία βρίσκονταν εντός της αποθήκης.  Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και σε άλλα γεωργικά μηχανήματα, με το συνολικό ύψος των ζημιών να ξεπερνά τις €30,000. Στη σκηνή έσπευσαν  μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κατέσβησαν την φωτιά. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Αλλοδαπός υπάλληλος που διέμενε στην αποθήκη, ανέφερε στην αστυνομία ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, είδε συγκεκριμένο 35χρονο από την Αθηένου, να φεύγει από τη σκηνή με το μονοκάμπινο αυτοκίνητο του. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης εξέφρασε υποψίες εναντίον του 35χρονου με τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε στην αστυνομία είχαν διαφορές.

Ο 35χρονος, συνελήφθηκε και σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο, με βάση και το ρεκόρ Guinness, βετεράνος του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο 95χρονος Ray Woolley από το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα το πρωί του Σαββάτου , με την ευκαιρία των γενεθλίων του.

Ο Woolley έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του, αφού καταδύθηκε σε βάθος 40.6 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 45 λεπτά.

Mαζί με τον  Woolley καταδύθηκαν αρκετοί δύτες, ενώ την ώρα της κατάδυσης βρίσκονταν στο βυθό πέραν των 200 δυτών, από διάφορες καταδυτικές σχολές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «με την ενέργεια του ο Woolley έδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη ηλικία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα του σεβασμού, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης που πρέπει να έχουμε όλοι προς την τρίτη ηλικία.

Σύμφωνα με τον Woolley «για να σπάσει κάποιος το παγκόσμιο ρεκόρ, θα πρέπει να καταδυθεί στα 12 μέτρα και να μείνει στο νερό για 30 λεπτά».

Μετά την κατάδυση, οι δύτες, οι φίλοι και τα ΜΜΕ από την Κύπρο και το εξωτερικό, που συνόδευσαν τον Βρετανό δύτη στην θάλασσα, επέστρεψαν στη στεριά, όπου με μια τούρτα που απεικόνιζε το ναυάγιο Ζηνοβία, γιόρτασαν τα γενέθλια του.

Ένα όνειρο 22 χρόνων γίνεται πραγματικότητα για τη Λάρνακα. Το νερό μπήκε για τα καλά στ’ αυλάκι όσον αφορά την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Την Παρασκευή, το απόγευμα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, υπεγράφησαν τα συμβόλαια μεταξύ του δήμου και της κατασκευάστριας εταιρείας Lois Builders για ανέγερση της δημοτικής αγοράς, η οποία θα περιλαμβάνει και δημοτικό χώρο στάθμευσης. Έπειτα από την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς το 1996, το σημαντικό αυτό έργο για το κέντρο της Λάρνακας παίρνει σάρκα και οστά. Ένα έργο που με την υλοποίησή του αναμένεται ν’ αναζωογονήσει σε μεγάλο βαθμό τη πόλη. Όπως αναφέρθηκε κατά την τελετή, η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας, θα είναι έργο υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Η δαπάνη θ’ ανέλθει στα 5 εκατομμύρια, 853 χιλιάδες ευρώ, ενώ η ολική δαπάνη εκτιμάται να φθάσει τα 7,5 εκατ. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η νέα αγορά της Λάρνακας θα είναι έτοιμη σε 18 μήνες από την ημέρα έναρξης των έργων.

Ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, που πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ για το έτος, με την Φιλαρμονική και Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας στο Μεσαιωνικό Κάστρο, για σκοπούς στήριξης του Συνδέσμου.

Send this to a friend