Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Coca- Cola αγοράζει τα Costa Coffee για 3.9 δισ. λίρες
Η Coca- Cola αγοράζει τα Costa Coffee για 3.9 δισ. λίρες

Η Coca- Cola αγοράζει τα Costa Coffee για 3.9 δισ. λίρες

H βρετανική Whitbread ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε στην πώληση της αλυσίδας καφέ Costa στην Coca cola, έναντι 3,9 δισ. βρετανικών λιρών (5,1 δισ. δολαρίων).

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία έχει την έγκριση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Whitbread.

Η τελευταία απέκτησε την αλυσίδα το 1995, με τίμημα 19 εκατ. στερλίνες, την εποχή που είχε μόνο 39 καταστήματα.

Οι μετοχές της Whitbread αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 17% στις συναλλαγές στις αρχές της Παρασκευής.

Μιλώντας στο πρόγραμμα BBC Today, η κ. Brittain εξήγησε ότι η Coca-Cola ήθελε να αγοράσει την Costa επειδή “θέλουν το προϊόν καφέ, δεν έχουν καφέ στην εταιρεία τους”.

Είπε ότι τα χρήματα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της αλυσίδας Premier Inn, την επιστροφήορισμένων μετρητών στους μετόχους, την αποπληρωμή του χρέους και την ενίσχυσητου συνταξιοδοτικού ταμείου.

Περιγράφοντας την πώληση ως “κέρδος” για όλους, είπε ότι η τιμή που κατέβαλε η Coca-Cola ήταν πολύ υψηλότερη από ό, τι εάν η Costa είχε αποκαλυφθεί σε μια αυτόνομηεταιρεία στο χρηματιστήριο.

Συμπλήρωσε, ότι σκέφτηκε ότι ο γίγαντας ποτών θα χρησιμοποιήσει την Costa για να δημιουργήσει “έτοιμους για κατανάλωση, κρύους καφέδες”.

“Θα μπορούσατε να δείτε την Costa απολύτως παντού, σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ξενοδοχεία, εστιατόρια, παμπ, καφετέριες – σε όλα τα μέρη που βλέπετε σήμερα το Coke”, πρόσθεσε.

Πηγή: imposible.works

Send this to a friend