Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή χθες βράδυ στη θάλλασα του ΚΟΤ. Πρόκειται για τη Φωτούλα Στυλιανού, 49 χρόνων από τη Λάρνακα, η οποία είχε πάει για κολύμπι στη θαλάσσια περιοχή του ΚΟΤ.Λουόμενοι είδαν τη γυναίκα να επιπλέει αναίσθητη στο νερό και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ασθενοφόρο των Βρετανικών Βάσεων, όπου εμπίπτει η περιοχή, μετέβη επί τόπου και οι επί οι νοσηλευτές που μετέβαιναν σε αυτό προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της. Η άτυχη γυναίκα δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις. Τα ακριβή αίτια θανάτου της 49χρονης θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της.

Στις επόμενες ημέρες η Ερμές αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την αεροπορική κίνηση τον Αύγουστο, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφος. Πάντως μέχρι και τον Ιούλιο, το 2018 φαίνεται να δίνει ελπιδοφόρα στοιχεία για σπάσιμο ακόμα και του περσινού ρεκόρ στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το Α΄επτάμηνο του 18 παρουσιάζεται ήδη αυξημένη κατά 8%, σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Hermes Airports. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Ιουλίου, στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, για τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου που διανύουμε, διακινήθηκαν 5,939,198 επιβάτες σε σχέση με 5,500,364 το 2017, δηλαδή διακινήθηκαν 438,834 περισσότεροι επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση στη διακίνηση της τάξης του 8%. Μόνο τον μήνα Ιούλιο διακινήθηκαν φέτος 1,414,954 επιβάτες σε σχέση με 1,363,165 το 2017. Η αύξηση στη διακίνηση των επιβατών που ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο τον Ιούλιο, είναι 3,8%, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας, θα παραχωρούνται μειωμένες ποσότητες νερού, σε σχέση με τις απαιτούμενες για την εποχή, στους Δήμους και στις Κοινότητες της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου. Ο Διαχειριστής της Μονάδας Αφαλάτωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιδιόρθωσης της βλάβης και αποκατάστασης της παροχής το συντομότερο δυνατό. Εκτιμάται ότι η μονάδα θα τεθεί ξανά σε λειτουργία μέχρι την Τέταρτη. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει όλους τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού, εξοικονομώντας τη μέγιστη δυνατή ποσότητα και εκφράζει λύπη για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί λόγω της περιορισμένης παροχής. Το κοινό θα τυγχάνει άμεσης ενημέρωσης για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και στη Λάρνακα η παγκύπρια εκστρατεία, της Αστυνομίας Κύπρου που έχει ως στόχο την πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 12 Αυγούστου. Πρόκειται για την έβδομη για φέτος παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου της παράβασης του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, που όπως είναι γνωστό, αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Η εκστρατεία ελέγχου παράβασης του ορίου ταχύτητας θα διεξάγεται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας TISPOL.

Ολοκληρώνεται απόψε το επταήμερο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Κιβισιλίου όπου βρίσκεται από τις 31 Ιουλίου ο Τίμιος Σταυρός που μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κόρνου. Από τις 6:30πμ τελείται όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετά το τέλος της οποίας θα γίνει η αναχώρηση του Τιμίου Σταυρού. Στις 6:30μμ θα τελεστεί εσπερινός και Παρακλητικός Κάνονας .

«Κύπρος, η αγαπημένη των κυμάτων» είναι ο τίτλος της ποιητικής βραδιάς που διοργανώνει στις 8:30 στην αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο στην παραλία των Φοινικούδων, το Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους ποιητές Τεύκρο Ανθία και Θοδόση Πιερίδη.
Στη βραδιά ποίησης και μουσικής θα συμμετέχει η μουσικός Λουκία Σκορδή

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 11πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα έχει συνάντηση με τον Ραββίνο Arie Zeev Raski.

Send this to a friend