Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη καταστροφή του χώρου ωοτοκίας των χελωνών στην παραλία του Μενεού, κρούει με επιστολή του προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και τον Έπαρχο Λάρνακας, ο Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Ο κος Περδίκης κάνει λόγο για οχήματα τα οποία εισέρχονται παράνομα στην παραλία, από σημείο της περιφραξης που έχει καταστραφεί από το κοινό θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις φωλιές των χελωνών. Ο κος Περδίκης ζητεί την άμεση λήψη μέτρων και την τοποθέτηση πασσάλων και πινακίδων, ώστε να προστατευτούν κατά το δυνατόν οι φωλιές. Σε απαντητική της επιστολή του Τμήματος περιβάλλοντος γίνεται λόγος για την περίφραξη που είχε τοποθετηθεί σε παράκτιες περιοχές της Κοινότητας Μενεού που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura 2000, η οποία έχει καταστραφεί από το κοινό, όπως αναφέρεται. Τονίζεται δε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Τμήματος για άρση της διακίνησης τροχοφόρων στις παραλίες και της υποβάθμισης των οικοτόπων και των ειδών που διαβιούν, καταλήγει η απαντητική επιστολή.

Αρχίζει στις 7μμ στον Άγιος Θεόδωρο, Σκαρίνου το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας που θα αναδείξει τις παραδοσιακές Γεύσεις Ζυμαρικών. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει επίδειξη παρασκευής και γευσιγνωσίας ζυμαρικών, όπως μακαρόνια σκλινιτζιού, τερτζιελλούθκια και χοντροφιδέ. Οι γυναίκες του Συλλόγου θα ζυμώνουν και θα ψήνουν παραδοσιακά κουλούρια. Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τη διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών, το ψήσιμο και τέλος τη γευσιγνωσία.Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάβει κυπριακή μουσική και τραγούδι από το μουσικό σχήμα Αιγιοπελαγίτικα, παραδοσιακούς χορούς, θέατρο σκιών με το έργο Ο Μέγας Αλέξανδρος και το κατηραμένο φίδι, έκθεση ζωγραφικής και παραδοσιακές συνταγές με ζυμαρικά από το Σεφ, Χρήστο Χριστοδούλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια των 3ήμερων εκδηλώσεων Τέχνης και Πολιτισμού της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας. Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στηρίζει και επιμελείται της εκδήλωσης «Γεύσεις Ζυμαρικών». Η εκδήλωση θα αναπτυχθεί, στα στενά δρομάκια της κοινότητας και στην κοίτη του ποταμού Πεντάσχοινου. Η έναρξη της θα είναι στην αρχή του παραδοσιακού γεφυριού στην είσοδο της κοινότητας. Στην Κοινότητας Αγ. Θεοδώρου, υπάρχει μια μακρά ιστορία στην παραγωγή ζυμαρικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί μικρές μονάδες παραγωγής και μία εκ των δύο δέχεται και επισκέψεις από ντόπιους και ξένους περιηγητές. Την εκδήλωση στηρίζουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου και ο Κυπριακός ΚΟΤ.

Απόψε ολοκληρώνεται το τριήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου στον Δήμο Αθηένου που άρχισε στις 18 Ιουλίου. Στις 8:30μμ στην Πλατεία Συνεργατισμού, η Θεατρική ομάδα Ελληνισμός Ακακίου, θα δώσει την παράσταση «Ένα πανέρι ιστορίες», του Ανδρέα Κουκίδη. Είσοδος Ελεύθερη.

Συνεχίζεται στην Αραδίππου και το Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου. Στις 8:30μμ στο Λαογραφικό Μουσείο Κώστας Καϊμακλιώτης το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αραδίππου θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Οι γαλίνες του Νικόλα» του Ανδρέα Κουκίδη σε σκηνοθεσία –διασκευή Μαρίας Γεωργίου Κρασιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Φιλανθρωπική βραδιά για ενίσχυση των παιδιών της Ομάδας Αγάπης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας διοργανώνει ο Δήμος Λευκονοίκου απόψε στην Ταβέρνα «Το Λευκόνοικο». Τη βραδιά θα επενδύσει μουσικά με τα τραγούδια της η Νικολέτα Λειβαδιώτη. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ το άτομο με φαγητό, ποτό και 1 κάρτα του bingo. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στην Ομάδα Αγάπης.

Τέλος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Κιβισιλίου, συνεχίζεται το επταήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της ελεύσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Κόρνο. Στις 6:30πμ θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία των Αγίων Ισαακίου, Δαλμάτου, το οσίου Φαύστου, και Σαλώμης της Μυροφόρου. Στις 6:30μμ θα τελεστεί εσπερινός και Παρακλητικός Κάνονας.

Send this to a friend