Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετατρέπουν το στρατόπεδο των Λοκατζήδων στο Ζύγι σε κέντρο φιλοξενίας
Μετατρέπουν το στρατόπεδο των Λοκατζήδων στο Ζύγι σε κέντρο φιλοξενίας

Μετατρέπουν το στρατόπεδο των Λοκατζήδων στο Ζύγι σε κέντρο φιλοξενίας

Πυρ και μανία με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι οι κάτοικοι της κοινότητας Ζυγίου μετά την ενημέρωση που έλαβαν από την ίδια για το μέλλον του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου της 31 Μοίρας Καταδρομών στο Ζύγι.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κοινοτάρχη Γεωργία Μιχαήλ η οποία μίλησε στον REPORTER, σε συνάντηση που είχε χθες με την υπουργό εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενημερώθηκε πως αποφασίστηκε ερήμην της κοινότητας να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στον χώρο του στρατοπέδου.
Η κοινοτάρχης σημειώνει πως η απόφαση πάρθηκε αυθαίρετα χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές αρχές.
Μάλιστα η κ. Μιχαήλ σημειώνει πως η ίδια ανακάλυψε τυχαία τις προθέσεις της Κυβέρνησης όταν την προηγούμενη εβδομάδα είδε άτομα των δημοσίων έργων, μέσα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο και ενημερώθηκε για τις προθέσεις τους.
Σημειώνεται πως η κοινότητα Ζυγίου ζήτησε με επιστολές προς τα αρμόδια τμήματα από το 2017 όπως στο στρατόπεδο να δημιουργηθεί κατασκηνωτικός χώρος και χώρος αθλοπαιδιών. Όπως σημειώνει η κοινοτάρχης, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
Η κοινότητα Ζυγιού βράζει μετά την αυθαίρετη απόφαση της Κυβέρνησης και αναμένεται σύντομα εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει με δυναμικά μέτρα.
H κοινοτάρχης του Ζυγίου τόνισε πως μεταξύ  των μέτρων που εξετάζονται είναι και το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας.
«Κουραστήκαμε να έρχονται στην περιοχή μας πράγματα τα οποία δεν θέλουμε και να το μαθαίνουμε τελευταίοι. Ξεκαθαρίζω πως τα παιδιά αυτά έχουν κάθε δικαίωμα για ένα χώρο φιλοξενίας, όμως και πάλι αυτό έγινε με τον λάθος τρόπο» πρόσθεσε η κ. Μιχαήλ.

Την ίδια ώρα η κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για το άλλο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την 31 Μ.Κ. Στον χώρο του στρατοπέδου στεγάστηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ενώ το υπόλοιπο παραμένει εγκαταλελειμμένο.

Σύμφωνα με την κοινοτάρχη ο χώρος έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, με ψηλά άγρια χόρτα και τεράστια κλαδιά δέντρων και αποτελεί τεράστιο κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ο χώρος που ανήκει στην ΕΜΕ (σ.σ εταιρία της Αρχιεπισκοπής), εγκαταλείφθηκε πλήρως και παρά τις συνεχείς επιστολές της προς τους ιδιοκτήτες για καθαρισμό του τα τελευταία δύο χρόνια, αυτός παραμένει σε άθλια κατάσταση.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend