Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποδεκτό από Συντεχνίες το Σχέδιο εθελούσιας για ΣΚΤ
Αποδεκτό από Συντεχνίες το Σχέδιο εθελούσιας για ΣΚΤ

Αποδεκτό από Συντεχνίες το Σχέδιο εθελούσιας για ΣΚΤ

Οι συντεχνίες ΟΙΥΚ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν ομόφωνα να υιοθετήσουν το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης (ΣΕΑ) 900 υπαλλήλων της ΣΚΤ στο πλαίσιο της μεταφοράς των καλών εργασιών της ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα.

Οι συντεχνίες προτρέπουν τα μέλη τους να επιλέξουν το ΣΕΑ, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση σε Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΚΤ την ερχόμενη Τρίτη και μετά την έγκρισή του θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία να το επιλέξει μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Βάσει του σχεδίου, το μέγιστο ποσό αποζημίωσης φθάνει τις €180 χιλ.

Ειδικότερα, το ποσό αποζημίωσης υπολογίζεται ως το ελάχιστο μεταξύ των ακόλουθων δύο:

Χρόνια Υπηρεσίας x Ετήσιο Ακαθάριστο Μισθό x 26 % με μέγιστο ποσό αποζημίωσης τις €180.000.

Σύνολο υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημέρα αφυπηρέτησης του εργαζομένου με βάση το όριο αφυπηρέτησής του και με βάση τον τελευταίο μηνιαίο ακαθάριστο μισθό του. Σε περίπτωση που το σύνολο των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημερομηνία αφυπηρέτησης είναι μικρότερο από το ποσό όπως υπολογίζεται στο σημείο 1 πιο πάνω, τότε το ποσό που θα καταβληθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% του συνόλου των υπολειπόμενων ακαθάριστων μισθών μέχρι την ημερομηνία αφυπηρέτησης του

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που θα καταβληθεί, θα είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε φορολογία.

Όπως τονίζεται, το σχέδιο θα είναι εθελοντικό και κανένας εργαζόμενος δεν θα εξαναγκαστεί σε αποδοχή του ή να απολυθεί. Από τη συμμετοχή στο σχέδιο, εξαιρούνται τα μέλη του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου

Τα επιπρόσθετα ωφελήματα

Εξάλλου, όπως τονίζεται, στα μέλη του προσωπικού που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν, θα παραχωρηθούν τα ακόλουθα ωφελήματα από την ημερομηνία αποχώρησής τους

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη: Η ΣΚΤ θα συνεχίσει να καταβάλλει την εισφορά της στο Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης με βάση τους όρους εργοδότησης που ισχύουν για κάθε εργαζόμενο (ήτοι Ταμείο Υγείας ΕΤΥΚ / Παγκύπριο Συνεργατικό Ταμείο Υγείας / Universal Life κλπ). Σε περίπτωση που πριν την πάροδο των 3 ετών τεθεί σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ, το ωφέλημα θα διαφοροποιηθεί με βάση το τι θα ισχύει για το προσωπικό που θα παραμείνει στην ΣΚΤ ή / και τον Κεντρικό Φορέα.

Ασφάλεια Ζωής: Η ΣΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει κάλυψη θανάτου από οποιαδήποτε αιτία όπως απορρέει από το αντίστοιχο ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής που είναι ενταγμένος ο εργαζόμενος.

Ταμείο Ευημερίας: Η ΣΚΤ θα συνεχίσει να καταβάλλει την εισφορά της στο Ταμείο Ευημερίας με βάση του όρους εργοδότησης που ισχύουν για κάθε εργαζόμενο.

Τα πιο πάνω ωφελήματα θα παραχωρηθούν για περίοδο 3 ετών από την ημερομηνία αποχωρήσεως του προσωπικού ή μέχρι την κανονική ημερομηνία αφυπηρέτησης του, όποιον από τα δύο επέλθει πιο νωρίς.
Το προσωπικό που θα επιλέξει να αποχωρήσει έχει την υποχρέωση να συνεχίσει να καταβάλλει την εισφορά που του αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση, η Τράπεζα θα παύσει να καταβάλλει την εισφορά που της αναλογεί.

Τα πιο πάνω ωφελήματα θα παύουν να ισχύουν σε περίπτωση που το μέλος του προσωπικού που θα επιλέξει να αποχωρήσει με το Σχέδιο, εργοδοτηθεί από άλλο οργανισμό ή εγγραφεί ως αυτοεργοδοτούμενο

Η περίοδος των 3 ετών να ξεκινά από την 01/09/2018 ανεξάρτητα από την τελική ημερομηνία αποχώρησης του προσωπικού.

Το Σχέδιο θα είναι σε ισχύ για περίοδο 2 εβδομάδων από την ημερομηνία ανακοίνωσης του. Ως τελευταία ημερομηνία αποχώρησης καθορίζεται η 31 η Αυγούστου 2018.

Send this to a friend