Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: 30 μήνες στο κελί άξιζε η ζωή της 5χρονης Μαρίας Χριστίνας; -ΣΧΟΛΙΟ
ΛΑΡΝΑΚΑ: 30 μήνες στο κελί άξιζε η ζωή της 5χρονης Μαρίας Χριστίνας; -ΣΧΟΛΙΟ

ΛΑΡΝΑΚΑ: 30 μήνες στο κελί άξιζε η ζωή της 5χρονης Μαρίας Χριστίνας; -ΣΧΟΛΙΟ

Ανακοινώθηκε η ποινή στον 34χρονο, που υπό την επήρεια ναρκωτικών, συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε 35χρονος, έχοντας συνοδηγό την 35χρονη σύζυγό του και συνεπιβάτες τρία παιδιά ηλικίας 3, 5 και 9 χρόνων μεταξύ αυτών και την άτυχη Μαρία Χριστίνα που δυστυχώς «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων.

Το ερώτημα είναι ένα. 30 μήνες στο κελί άξιζε η ζωή της 5χρονης Μαρίας Χριστίνας;Βέβαια η απάντηση είναι πως όχι, αλλά ας κρατήσουμε ως δεδομένο πως ο Δικαστής δεν λειτουργεί αυθαίρετα ή με συναισθηματισμό, αλλά βάσει του ποινικού κώδικα και της νομολογίας.

Να θυμίσουμε πως η Αστυνομία Κύπρου και η Γενική Εισαγγελία, προσανατολίζονται, ετοιμάζοντας νομοσχέδια που θα φέρουν στη Βουλή για ψήφιση την αύξηση των ποινών, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα σοβαρά τροχαία ατύχημα. Από 85 ευρώ η ζώνη ασφαλείας λέγεται ότι θα πάει στα 300, το ίδιο και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Από την άλλη η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από 1 ευρώ το χιλιόμετρο που ισχύσει σήμερα θα πάει στα 5 ευρώ, μέτρα που στοχεύουν στο να «ταρακουνήσουν» τους οδηγούς, ώστε να συμμορφώνονται με τους νόμους και τις διατάξεις.

Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τις ποινές ενώπιον Δικαστηρίου; Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια επικαιροποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε και ο Κύπριος πολίτης να νιώθει το περί δικαίου αίσθημα; Μήπως αυτοί που ευθύνονται για το χαμό ενός συνανθρώπου μας θα έπρεπε πλέον να αντιμετωπίζονται ως πραγματικοί εγκληματίες;

Πηγή: tothemaonline

 

Send this to a friend