Home ΛΑΡΝΑΚΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στήριξε την προσπάθεια του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου για αγορά αγωνιστικού αμαξιδίου, καταθέτοντας οικονομική εισφορά. Στόχος της ενέργειας αυτής αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι η ένταξη των ατόμων με κινητική αναπηρία στο σύνολο της κοινωνικής ζωής, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελεί ο αθλητισμός. Η Μαρία Χριστοδούλου, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέλυσε το όραμα των διοργανωτών που είναι η μαζική συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου και ασφαλώς στη διοργάνωσή του Διεθνούς Μαραθωνίου στη Λάρνακα, την 18η Νοεμβρίου. Μια τέτοια πρωτοβουλία, ανέφερε η ξα Χριστοδούλου, στοχεύει στην υπέρβαση του αποκλεισμού και των διακρίσεων, θα πρέπει να ενισχύεται έμπρακτα από κάθε εμπλεκόμενο με τον αθλητισμό φορέα.

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον 39 χρόνων ταχυδρομικό υπάλληλο από τη Λάρνακα, ο οποίος είχε παραδεχθεί την κλοπή δεμάτων και χρημάτων, από ταχυδρομικούς φακέλους από το 2015 μέχρι αρχές Οκτωβρίου 2016. Ο 39χρ κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της κλοπής από δημόσιο λειτουργό. Ο καταδικασθείς είχε δηλώσει ότι είναι κλεπτομανής όταν έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκαν στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του αρχικά 268 ταχυδρομικοί σάκοι.

Ο Δήμος Λάρνακας στοχεύοντας στo δικαίωμα της μάθησης προς όλους τους νέους και στην παροχή κινήτρων για την όσο το δυνατόν ποιοτική επιμόρφωση των Δημοτών, δέχεται αιτήσεις για υποτροφίες (πλήρεις και μερικές) για το έτος 2018-19. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε Δημότες Λάρνακας και θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι και την 27η Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και έντυπα υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας στον 5ο όροφο, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 8:30π.μ. μέχρι 2:30μ.μ. στο τηλέφωνο 24816595, καθώς και στην Ιστοσελίδα του Δήμου www.larnaka.org.cy. Τις υποτροφίες παρέχουν το Frederick Uiniversity, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το University of Nicosia, το European University Cyprus, το Alexander College, το American College και το KES College.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας, διοργανώνει αύριο εκδήλωση για παρουσίαση βιβλίου του Λογοτέχνη Δημήτρη Καραγιάννη, με τίτλο «ΧΑΡΠ – Κύπρος 1974». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8:30μμ, στο «Σπίτι της Κοντέας». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Γεωργίου-Κρασιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακα θα παραμείνει κλειστό κατά την περίοδο από 13/8 μέχρι 24/8 αμφοτέρων των ημερομηνιών περιλαμβανομένων και ως εκ τούτου διανομή τροφίμων, προς όλους τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου, από τις 8π.μ. μέχρι τις 12μ.

Την Ένωση Δήμων θα εκπροσωπήσει στην Αθήνα ο Δ¨ημαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ο οποίος θα παραστεί απόψε στις 8:15, στην Αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Κύπρου στο Δήμο Καλλιθέας.

Send this to a friend