Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αρχίζει στη παραλία των Φοινικούδων και θα διεξάγεται μέχρι τις 8 του μηνός, το EBT Beach Handball Tournament 2018 που διοργανώνει το Cyprus Handball Club. Πάνω από 300 αθλητές θα διαγωνιστούν με έπαθλο την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία. Το Τουρνουά, έχει γίνει θεσμός που στηρίζει ο Δήμος Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Το τουρνουά υπόσχεται ένα πλούσιο θέαμα και θεωρείται ότι η διεξαγωγή του, ανεβάζει την εικόνα της Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού εκτός συνόρων, όπως είχε δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Πάνος Αντωνίου. Ο Πρόεδρος της ΚΟΧ Χαράλαμπος Λόττας ανέφερε ότι φέτος θα υπάρχει νέο ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερες από 25 ομάδες σε σχέση με τις 23 που είχαμε την περσινή περίοδο, αποδεικνύοντας, ότι η διοργάνωση μπαίνει πλέον στις σωστές βάσεις. Στο μεταξύ στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στους Σοφτάδες, στο Kahuna Surfhouse αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας kitesurfing που αποτελεί και το ετήσιο πρωτάθλημα της Κύπρου. Φέτος υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό, ειδικά από Ελλάδα και Ισραήλ, και έχουν αυξηθεί οι αθλητές από την Κύπρο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας του King of Kite Ηλία Μαντοβάνη. Ενδεικτική είναι και η παρουσία φέτος της κορυφαίας γυναίκας kitesurfer στον κόσμο, της Βραζιλιάνας Bruna Kajiya που ήταν τρεις φορές η παγκόσμια πρωταθλήτρια του kitesurfing.

Συνάντηση με την Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, επισκέπτεται τη Λάρνακα, η οποία έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον στη Γαλάζια Ανάπτυξη. Στις 10πμ, η κα Πηλείδου θα έχει συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα.

Η Κοινότητα Μαρί διοργανώνει απόψε το ετήσιο Φεστιβάλ της ,με τον τραγουδιστή Χάρη Κωστόπουλο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Χορευτικό Ζυγίου – Μαρί, καθώς επίσης και το Χορευτικό Συγκρότημα Πέρκαλλος. Σκοπός της εκδήλωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, είναι η διατήρηση των εθίμων της κοινότητας και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων της με τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Η τιμή των εισιτηρίων με φαγητό και ποτό είναι €10 το κανονικό και €5 το παιδικό.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας» διοργανώνεται στις 8:30μμ το λαογραφικό μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης στο πλαίσιο των Βραδιών Πολιτισμού 2018 του Δήμου Αραδίππου. Συμμετέχουν οι Παιδικές Χορωδίες του Δήμου Αραδίππου, και της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή Λεμεσού και οι Πολιτιστικοί Όμιλοι ΕΡΜΗΣ και ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

“Πέτρος Πτωχόπουλος / 45χρόνια πινέλα και φως” έχει τίτλο η εικαστική έκθεση του κορυφαίου Αμμοχωστιανού καλλιτέχνη, που θα εκθέτει τα έργα του στην Αποθήκη 79. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού, Skala Times Artist Of The Year, που φέτος έχει επιλεγεί ο Πέτρος Πτωχόπουλος .

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 4:30μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Συμβουλίου Προσφορών και στις 5μμ θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend