Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ένα θηλυκό μαύρο φίδι, το ενδημικό είδος που είναι γνωστό ως θερκό, μη δηλητηριώδες, είχε εγκλωβιστεί σε άδεια πισίνα στο χωριό Πυργά για τρεις ημέρες και κινδύνευε να πεθάνει από την υπερβολική ζέστη που πολλαπλασιαζόταν, στα τσιμεντένια τοιχώματα της άδειας πισίνας. Το εντόπισε βρετανός ο οποίος διαμένει στην περιοχή, κι έσπευσε να ζητήσει βοήθεια για τη διάσωση του, αλλά έπεσε στη δίνη της γραφειοκρατίας, επικοινωνώντας με Υπηρεσίες που τον παρέπεμπαν σε άλλες Υπηρεσίες, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει ευθύνη. Τελικά αποτάθηκε στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, εκπρόσωποι του οποίου χθες το μεσημέρι πήγαν με ειδικό ερπετολόγο και διέσωσαν το φίδι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ζώων Κυριάκο Κυριάκου, ο Βρετανός επικοινώνησε με Κύπριο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Βρετανό, τηλεφωνώντας κατ’ αρχήν στην Πυροσβεστική, και σύμφωνα με τον κο Κυριάκου, έλαβε απάντηση ότι δεν είναι ευθύνη τους κι ότι επεμβαίνουν μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή του ζώου. Τηλεφώνησε στο Αρχηγείο Αστυνομίας που τον παρέπεμψε στην Αστυνομική  Διέυθυνση Λάρνακας για να λάβει τη στερεότυπη απάντηση ότι δεν είναι ευθύνη τους. Το τρίτο τηλεφώνημα ήταν στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου που ανταποκρίθηκε και κάλεσε τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες με την σειρά τους τηλεφώνησαν στο Τμήμα Περιβάλλοντος, που σύμφωνα με τον κο Κυριάκου απάντησε ότι δεν είναι ευθύνη δική τους, και πρότεινε την Υπηρεσία Θήρας, η οποία είπε ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη και εισηγήθηκε ερπετολόγο. Το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Λάρνακας τους παρέπεμψε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Πέρα Ορεινής Νήσου που έδωσε την απάντηση ότι δεν έχουν την ευθύνη, ούτε εκπαιδευμένο προσωπικό. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στην ανακοίνωση τονίζει την ανάγκη δημιουργίας θέσης Επιτρόπου για θέματα ευημερίας και προστασίας των ζώων για να μπει τέλος, όπως αναφέρεται, σε αυτήν την κατάσταση και την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε γραπτή του δήλωση διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» και ξεκαθαρίζει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες, δεν έγινε ποτέ αναφορά στη μετατροπή  του Λιμανιού Λάρνακας σε ενεργειακό, όπως αναφέρεται στο άρθρο. Ο Δήμαρχος είχε επισκεφθεί το Λιμάνι Eilat, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την εκτέλεση έργων γύρω από τους Υδρογονάνθρακες, αναφέρεται στη γραπτή δήλωση, όπου ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας προσθέτει: «Προφανώς για κάποιους που αρέσκονται σε θεωρίες συνομωσίας πρέπει να επαναλαμβάνω συνεχώς την πάγια θέση μου, όσον αφορά την χρήση του Λιμανιού ούτως ώστε να αποφεύγονται ανακρίβειες». Πάγια λοιπόν θέση του Δήμου Λάρνακας, του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ότι στο Λιμάνι Λάρνακας δεν θα διεξάγονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με υγρή λάσπη, χειρισμό εκρηκτικών και ραδιενεργών υλικών, χειρισμό αποβλήτων γεωτρήσεων, μονάδα παραγωγής υγρής λάσπης και γενικότερα οποιεσδήποτε παρεμφερείς και συναφείς δραστηριότητες, που θα καθιστούν το Λιμάνι Λάρνακας βιομηχανικό και ενεργειακό.

 

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση της θα έχει στις 5:30μμ στο ξενοδοχείο Sandy Beach η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd.

 

Οικολογικό Εργαστήρι με Χειροποίητες Κατασκευές με τίτλο “Έχω μια ιδέα!” παρουσιάζει η ζωγράφος και περιβαλλοντικός καλλιτέχνης Άντρη Χριστοφίδη, Από τις 4μμ μέχρι τις 6 παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω θα εργαστούν στην ενότητα Χρώματα και Σχήματα καλλιεργώντας κινητικές δεξιότητες και φαντασία, με κύριο άξονα την ανακύκλωση

 

Τη Χορευτική παράσταση «The Indian Project» παρουσιάζει στις 8:30μμ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, η Σχολή Χορού Κατερίνας Πουπάζη Κοσμά. Είσοδος €10 (ελεύθερη για παιδιά κάτω των 4 ετών). Το Level Dance Studio παρουσιάζει στις 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο την παράσταση με τίτλο«Στο Μαγεμένο Δάσος» Είσοδος €10 (ελεύθερη για παιδιά κάτω των 12 ετών)

Send this to a friend