Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Η δημιουργία περιφερειακού δρόμου που θα επιλύσει το τεράστιο κυκλοφοριακό στα Λεύκαρα, και κυρίως το πρόβλημα της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τον πυρήνα του τουριστικού ορεινού Δήμου, η τοποθέτηση σήμανσης στο δρόμο Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά καθώς και η διαπλάτυνση του δρόμου Λευκάρων – Δελικήπου – Κόρνου, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου. Ο Δήμαρχος Λευκάρων σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση για τη θετική, όπως είπε ανταπόκριση που είχε από την Υπουργό. Κατ’ αρχήν είπε ο κος Σοφοκλέους, η Υπουργός έχει δείξει κατανόηση για το πόσο ο περιφερειακός δρόμος είναι αναγκαίος για να προχωρήσει άμεσα η Β΄ φάση του πολεοδομικού έργου που έχει ξεκινήσει ήδη στα Λεύκαρα, κι έχει δώσει σαφείς οδηγίες όπως άμεσα γίνει συνάντηση μεταξύ όλων των υπηρεσιών για προώθηση του θέματος, δήλωσε ο κος Σοφοκλέους. Για το δρόμο Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από ποδηλατιστές η Υπουργός έδωσε οδηγίες για άμεση τοποθέτηση σηματοδότησης και λήψη άλλων μέτρων που θα κριθούν αναγκαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για το δρόμο Λευκάρων – Δελικήπου – Κόρνου, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Λευκάρων να παραχωρηθεί ποσό €50.000 περίπου για βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η Αίτησή του Δήμου Αθηένου για Δημιουργία Εκδρομικού Χώρου πέριξ της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, έχει εγκριθεί στα πλαίσια του προγράμματος, «Επενδύσεις οι οποίες βελτιώνουν την ανθεκτικότητα και την περιβαλλοντική αξία των δασικών οικοσυστημάτων», του Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 70.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Δήμος Αθηένου έχει ήδη εξασφαλίσει Πολεοδομική Άδεια και Άδεια Οικοδομής και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ζητηθούν δημόσιες προσφορές για εκτέλεση του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή γύρω από την εκκλησία, ενώ θα προσδώσει στους επισκέπτες μια νότα ξεκούρασης και απόλαυσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι, ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει τις προσπάθειές για εκτέλεση ποιοτικών έργων στην περιοχή, από Ευρωπαϊκά ή/και Κρατικά κονδύλια, ώστε η διαβίωση των κατοίκων να γίνεται όσο καλύτερη είναι δυνατόν.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση της θα έχει στις 5:30μμ στο ξενοδοχείο Sandy Beach η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd. Η εταιρεία πετρελαιοειδών είναι ο Μέγας Χορηγός στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ως η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών, που στηρίζει διαχρονικά τις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες του τόπου, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας παρουσιάζει στις 7μμ, τη συναυλία με τίτλο you will never walk alone με έξι νέες σολίστ του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας Νεολαίας. Η συναυλία θα αρχίσει στις μμ στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών. Θα ακουσούν γνωστά κομμάτια των Μότσαρτ Σούμπερτ, Μπελλίνι και άλλων μεγάλων συνθετών.

Τελετή αλλαγής προεδρίας για το Larnaca rotary club, για τη χρονιά 2018 – 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Sun Hall

Send this to a friend