Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έριδα ανάμεσα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για ΧΥΤΥ
Έριδα ανάμεσα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για ΧΥΤΥ

Έριδα ανάμεσα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για ΧΥΤΥ

Ο τρόπος διαμοιρασμού των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Διαχείριση της Κόσιης έχουν πυροδοτήσει πόλεμο ανάμεσα στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι οι Δημότες και επιχειρηματίες των περιοχών τους, δεν θα πληρώσουν τα λάθη και τις παραλείψεις των Δήμων της Επαρχίας Λάρνακας.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από  την σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στην Αραδίππου, του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης και Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται, οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, κήρυξαν  πρώτοι στάση πληρωμών από το 2012 και  επωφελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους σε αντίθεση με τους δήμους της Επαρχίας Λάρνακας που συνέχισαν να πληρώνουν αλλά τώρα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, θέλουν να επωφεληθούν τα λεφτά που προέκυψαν από τις δικές τους διεκδικήσεις.

Με τις αποφάσεις τους, δήλωσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, είναι ως οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας  να ζητούν «πριμοδότηση» απο τους Δήμους της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Δεν μπορεί οι κακοπληρωτές που ήταν ενάντια στον αγώνα της διαπραγμάτευσης για μείωση των χρεώσεων του ΧΥΤΥ, να διεκδικούν περισσότερα οφέλη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Ο κος Ευαγγελίδης, απαντούσε σε ερώτηση σχετική με την έριδα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του κράτους και του ΧΥΤΥ.

Ο κος Ευαγγελίδης, ανέφερε πως οι απαιτήσεις των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας δεν στηρίζονται σε λογικά επιχειρήματα, αφού ως κακοπληρωτές, ήταν κατά συνέπεια ενάντια στον αγώνα της διαπραγμάτευσης που διενεργούσαν τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Η Ελεύθερη Αμμόχωστος θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που χρέους που της αναλογεί είπε με νόημα ο κος Ευαγγελίδης.

Αν οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας επιμένουν στις αξιώσεις τους, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, και Δήμαρχος Αραδίππου, ανέφερε ότι θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα, και ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους να διαχειρίζονται μόνοι τα απόβλητα στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο Αραδίππου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι και των Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων των δύο Επαρχιών για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου.

Έγινε ανάλυση της Συμπληρωματικής Συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Συμβουλίου, του ΧΥΤΥ Κόσιης, και του Υπουργείου Γεωργία. Έγινε επίσης ενημέρωση για τη λειτουργία των 7 νέων Πράσινων Σημείων.

Send this to a friend