Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύο σημαντικά έργα για τη Λάρνακα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης
Δύο σημαντικά έργα για τη Λάρνακα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης

Δύο σημαντικά έργα για τη Λάρνακα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης

Το Κοινοτικό Κέντρο και η Λέσχη Λάρνακας – Προκηρύχθηκαν δύο σημαντικά έργα

Δύο σημαντικά έργα για τη Λάρνακα προκηρύχθηκαν από το δήμο της πόλης. Ο λόγος για τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο κοινοτικό κέντρο και η αποκατάσταση της Λέσχης Λάρνακας. Ο διαγωνισμός για την δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του κοινοτικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν ανοικτός και κλειστός χώρος ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας κι εκγύμνασης, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων πληθυσμού. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα στεγάζεται το Πολυπολιτισμικό Κέντρο, το οποίο θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων εθνικοτήτων. Το έργο θα περιλαμβάνει, ακόμα, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του χώρου όπου θα στεγάζονται τα μουσικά σχήματα του δήμου, συμπεριλαμβανομένου και χώρου για το δημοτικό ωδείο. Θα δημιουργηθούν χώροι κοινωνικής συναναστροφής των νέων, αίθουσα εκδηλώσεων κι εκθέσεων και παιχνιοθήκη.

Όσον αφορά την αποκατάσταση της Λέσχης (Κίτιον) Λάρνακας, στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως (έναντι του Μουσείου Πιερίδη), θα περιλαμβάνει χώρους κι εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο. Θα περιλαμβάνει, επίσης, ανάπλαση της εσωτερικής αυλής για φιλοξενία εκθέσεων και εκδηλώσεων. Και τα δύο υπό αναφορά έργα θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από το Δήμο Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend