Home ΛΑΡΝΑΚΑ O Πέτρος από τη Λάρνακα που επισκέφτηκε το Λευκό οίκο μετά από πρόσκληση του Τραμπ
O Πέτρος από τη Λάρνακα που επισκέφτηκε το Λευκό οίκο μετά από πρόσκληση του Τραμπ

O Πέτρος από τη Λάρνακα που επισκέφτηκε το Λευκό οίκο μετά από πρόσκληση του Τραμπ

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του σημείωσε ο Πέτρος Χρυσοχός, οδηγώντας το Πανεπιστήμιο του Wake Forest στην κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, πρόκειται για το πρωτάθλημα της NCAA (National Collegiate Athletic Association) στο οποίο υπάγονται τα κολεγιακά πρωταθλήματα των ΗΠΑ σε όλα τα αθλήματα.

Η επιτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πανεπιστημίου να προσκληθεί στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, ως είθισται για όλες τις ομάδες των πιο σημαντικών αθλημάτων στις ΗΠΑ που κατακτούν το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας.

Οι προκριματικοί του πρωταθλήματος διεξήχθησαν από 18-22 Μαΐου, και οι κορυφαίοι 64 αντισφαιριστές και οι 32 καλύτερες ομάδες στο διπλό προκρίθηκαν για τους τελικούς που έγιναν στο Wake Forest.

Ο Χρυσοχός ήταν Νο4 στο ταμπλό, το ψηλότερο από όσους αντισφαιριστές του Wake Forest, ωστόσο με τη νίκη που σημείωσε επί του Νο1 της κατάταξης, του Martin Redlicki (UCLA) με 2-1 (6-1, 4-6, 6-4) στον ημιτελικό, καθώς και του συμπαίκτη του Borna Gojo (Wake Forest) με 2-0 (6-3, 6-3) στον τελικό, από αύριο αναμένεται στην αναθεωρημένη κατάταξη να βρεθεί στο Νο1 της κατάταξης όλων των αντισφαιριστών που αγωνίζονται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ

Μάλιστα, η πρόσφατη επιτυχία του έχει ανοίξει τις πόρτες για την απευθείας συμμετοχή σε πρωταθλήματα της ATP. Κάτι τέτοιο αναμένεται να κάνει τον προσεχή Αύγουστο με τη συμμετοχή του στο Winston Salem.

 

Πηγή: tvonenews.com.cy

Send this to a friend