Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: €400 για μεταφορά υπέρβαρου στη Λευκωσία – Δεν πληρούν προδιαγραφές τα ασθενοφόρα
ΛΑΡΝΑΚΑ: €400 για μεταφορά υπέρβαρου στη Λευκωσία – Δεν πληρούν προδιαγραφές τα ασθενοφόρα

ΛΑΡΝΑΚΑ: €400 για μεταφορά υπέρβαρου στη Λευκωσία – Δεν πληρούν προδιαγραφές τα ασθενοφόρα

Ένα περιστατικό με υπέρβαρο άτομο, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα προδιαγραφών των ασθενοφόρων και πυροδότησε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κέττηρου προς τον Υπουργό Υγείας.

Υπέρβαρο άτομο, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, και σύμφωνα με πληροφορίες, έχρηζε διακομιδής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι προδιαγραφές των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, είναι για να μεταφέρουν ασθενείς μέχρι 189 κιλά, ενώ σύμφωνα με τον κο Κέττηρο, κάποια από τα ασθενοφόρα μπορούν να μεταφέρουν υπέρβαρους ασθενείς των οποίων το βάρος δεν υπερβαίνει τα 130 κιλά.

Στην επερώτηση του ο κος Κέττηρος ζητεί από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να απαντήσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα στα ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Υγείας, για μεταφορά υπέρβαρων ατόμων.

Σχετικά με την περίπτωση του υπέρβαρου ασθενή, την οποία είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα Πολίτης, οι συγγενείς του είχαν μισθώσει ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, καταβάλλοντας το ποσό των €400, προκειμένου ο υπέρβαρος ασθενής να διακομισθεί στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Send this to a friend