Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σπείρες ζητιάνων οργώνουν την Κύπρο (βίντεο)
Σπείρες ζητιάνων οργώνουν την Κύπρο (βίντεο)

Σπείρες ζητιάνων οργώνουν την Κύπρο (βίντεο)

Η επαιτεία απαγορεύεται, αλλά στην Κύπρο καλά κρατεί…Πολύ συχνά παρατηρείται αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο ειδικά στα φώτα τροχαίας.

Σπείρες ζητιάνων, μη Κύπριοι, μάλλον από ανατολικές χώρες της Ευρώπης, που δρουν οργανωμένα όπως υπολογίζει και η Αστυνομία, καταφθάνουν στο νησί μας και αφού οργώσουν τα φανάρια, ανενόχλητοι τις περισσότερες φορές, την κάνουν για άλλες χώρες.

Το βίντεο λήφθηκε στα φανάρια του KCineplex στη Λευκωσία όπου επί τρεις με τέσσερις ημέρες, αν όχι και περισσότερο, επαίτες, κατά την προσφιλή τους τακτική, προσέγγιζαν τα σταματημένα αυτοκίνητα στο κόκκινο φανάρι και πρότασσαν ένα δοχείο για να τους δώσουν ελεημοσύνη.

Κάποιοι μάλιστα προσποιούνται ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, π.χ. κουτσαίνουν, για να εκμαιεύσουν τη λύπη των περαστικών και να τους «αναγκάσουν» να ανοίξουν το πορτοφόλι τους.

Κάποιοι, τους δίνουν προφανώς, για αυτό και οι επιχειρήσεις των ζητιάνων συνεχίζουν κανονικά τις… εργασίες τους. Άλλωστε φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακούλι…

Πρόστιμο εξώδικο για τέτοιου είδους αδικήματα δεν υπάρχουν για αυτό όσοι πιάνονται από την Αστυνομία για επαιτεία ανοίγονται φάκελοι στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που μας έδωσε η Αστυνομία το 2014 ανοίχθηκαν 32 τέτοιες υποθέσεις, το 2015 37, το 2016 54, το 2017 20 και τους πρώτους τρεις μήνες φέτος τρεις υποθέσεις.

Μια τακτική που μάλλον είναι δώρο άδωρο αφού οι ξενόφερτοι επαίτες, όταν «πιαστούν» αναχωρούν από την Κύπρο για άλλους προορισμούς… Για να έρθουν άλλοι για να κάνουν την αρπαχτή τους.

Η σύσταση της Αστυνομίας είναι να μην ανταποκρίνονται οι πολίτες στο κάλεσμά τους, να μην τους δίνουν χρήματα και να καλούν την Αστυνομία στο 1460.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή : Politis.com.cy

Send this to a friend