Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Εγκαινιάζεται στις 6μμ στο οίκημα των Αρχείων Λάρνακας το Ερευνητικό Κέντρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών- Δήμου Λάρνακας. Το οίκημα των Αρχείων Λάρνακας βρίσκεται στο αναπαλαιωμένο κτήριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Στο χώρο θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Λάρνακας. Το Ερευνητικό Κέντρα θα παρέχει απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση σε φοιτητές, ερευνητές και στο κοινό, στην ογκώδη συλλογή του ψηφιοποιημένου Αρχείου Εφημερίδων που διατηρεί το Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο χρονολογείται από το 1878 και αποτελεί σημαντική πηγή αναφοράς και πληροφόρησης και μελέτης. Η πρόσβαση θα είναι δυνατή μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας για ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου είχε υπογραφεί μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Δήμου Λάρνακας, τον Ιούλιο του 2017.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης θα τελέσει στις 5μμ, τα εγκαίνια του νέου Δημόσιου Νηπιαγωγείου, στην Κοινότητα Μενεού.

Η επίσημη παράδοση και παραλαβή του τοπιοτεχνημένου Κυκλικού Κόμβου Καμάρων παρά το K Cineplex θα γίνει στις 12μ. Η τοπιοτέχνηση και Φιλοτέχνηση Γλυπτών που θα κοσμούν τον κυκλικό κόμβο, ήταν χορηγία της Εταιρείας Petrolina. Τα αποκαλυπτήρια του Έργου θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. Στην τελετή παράδοσης του Έργου, θα παρευρεθούν Βουλευτές Λάρνακας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, επίσκοπος Κύπρου τον Θαυματουργό, τιμά η Κοινότητα των Αγγλισίδων. Της θείας Λειτουργίας θα προστεί, ο Μητροπολίτης Τριμιθούντος

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ Γαστρονομίας Mount Athos Kouzina στην Ανατολική Χαλκιδική συμμετέχει για 3η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την Ανατολική Χαλκιδική, όπου θα παρουσιάσει την παράδοση και την κουλτούρα της Κύπρου.

Την κλασσική γαλλική ταινία, Κλεό 5 με 7, παρουσιάζει στις 8:30 στο Θέατρο Σκάλα, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου. Θα υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι. Είσοδος €5 & €3 (μέλη Λέσχης)

Send this to a friend