Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρέμβαση πρώην Δημάρχου Ανδρέα Μωυσέως για το θέμα της «παραγκούπολης »
Παρέμβαση πρώην Δημάρχου Ανδρέα Μωυσέως για το θέμα της «παραγκούπολης »

Παρέμβαση πρώην Δημάρχου Ανδρέα Μωυσέως για το θέμα της «παραγκούπολης »

Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο της ιστοσελίδας μας για την παραγκούπολη της Λάρνακας, δηλαδή τις οξειδωμένες τσίγκινες κατασκευές που κτίστηκαν μετά την εισβολή του 74΄ στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου για να στεγάσουν πρόσφυγες.

Η παρουσία των παραπηγμάτων αυτών εδώ και περίπου 43 χρόνια στην «καρδιά» της Λάρνακας μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί, με τις δημοτικές αρχές να καλούνται να βρουν την χρυσή φόρμουλα, ώστε αυτά τα υποστατικά επιτέλους να κατεδαφιστούν, παρόλο που η γη ανήκει στο Εβκάφ.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χθες ο πρώην δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει έντονο το αίσθημα της πικρίας επειδή τόσα χρόνια δεν έγινε κατορθωτή η κατεδάφιση των τσίγκινων υποστατικών. Κατάγγειλε, μάλιστα, ότι κάποιοι στο παρελθόν έφεραν εμπόδια στο να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή. «Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ως Δήμαρχος Λάρνακας είχα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση να κατεδαφιστούν οι τσίγκινες κατασκευές και στη θέση τους να κτιστούν σύγχρονα καταστήματα για να στεγάσουν τους πρόσφυγες επαγγελματίες.

Η πρόταση περιλάμβανε, επίσης, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, πάνω από τα καινούργια καταστήματα, που θα επίλυε το σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης που παρατηρείται μέχρι και σήμερα στην περιοχή. Δυστυχώς, συγκεκριμένος βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου έφερε πολλά προσκόμματα κι εμπόδια στη δημιουργία των νέων καταστημάτων, ενώ θυμάμαι, τότε, ολόκληρα άρθρα εφημερίδων που έγραφαν ότι οι πρόσφυγες καταστηματάρχες θα γινόντουσαν… για δεύτερη φορά πρόσφυγες.

Σήμερα οι πλείστοι απ’ αυτούς δεν λειτουργούν καν αυτά τα καταστήματα… Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο και το νόημα του ρεπορτάζ. Πρέπει το νυν δημοτικό συμβούλιο να προσπαθήσει να εξεύρει τους μηχανισμούς, ώστε αυτά τα παραπήγματα επιτέλους να κατεδαφιστούν. Πρέπει, όμως, ο κόσμος της Λάρνακας να γνωρίζει ότι εμείς θέλαμε να λύσουμε το πρόβλημα από παλιά. Άλλοι ήταν που έφερναν προσκόμματα και αντιδρούσαν», είπε με νόημα ο κ.Μωυσέως.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend