Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Η νέα τεχνική σχολή Αγ. Λαζάρου
Η νέα τεχνική σχολή Αγ. Λαζάρου

Η νέα τεχνική σχολή Αγ. Λαζάρου

Σε σημαντικές εξαγγελίες για δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων ή αναβάθμιση υφισταμένων στη Λάρνακα προχώρησε ο Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της τελευταίας του επίσκεψης στην πόλη.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι οι εξαγγελίες του να υλοποιηθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε. Συγκεκριμένα, για τη νέα τεχνική σχολή «Αγίου Λαζάρου» (το υφιστάμενο σχολείο είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση), ανακοινώθηκε ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον Ιούνιο του 2018 και το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019.

Η καινούργια τεχνική σχολή της Λάρνακας θ’ ανεγερθεί σε χώρο πλησίον του κόμβου Ριζοελιάς και θα κοστίσει 9.3 εκατομμύρια. Παράλληλα, ο ΠτΔ ανακοίνωσε ότι υπερπηδήθηκαν τα νομικά κωλύματα λόγω ιεραρχικής προσφυγής και υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα. Η έναρξη του έργου αυτού, που θα έχει συνολικό κόστος 3.5 εκατ., αναμένεται τέλος του τρέχοντος μηνός και η ολοκλήρωσή του σε δύο χρόνια. Παράλληλα, περί τα τέλη αυτού του μήνα τοποθετείται και η έναρξη των εργασιών αναβάθμισης του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (κόστος 1.5 εκατ.).

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2020. Εξάλλου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν, σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις Αναστασιάδη, οι προσφορές για δημιουργία υπαίθριας αθλητικής υποδομής στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου και τα έργα θα ξεκινήσουν τέλος του χρόνου. Στο Γυμνάσιο Φανερωμένης οι εργασίες για δημιουργία υπαίθριας αθλητικής υποδομής ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα και θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Όσον αφορά τα έργα αναβάθμισης στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2019.

Εξακολουθεί να εκκρεμεί το αίτημα για δημιουργία κλειστής αίθουσας πολλαπλής χρήσης στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, ένα θέμα για το οποίο δεν έγινε καμία αναφορά από τον ΠτΔ κατά την τελευταία του επίσκεψη… Ούτε έγινε, δυστυχώς, κάποια νύξη για το τι μέλλει γενέσθαι με τον χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής.

Βάσος Βάσου                                                                 

Send this to a friend