Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τι σημαίνει για σένα «Γυναίκα της Χρονιάς» ;
Τι σημαίνει για σένα «Γυναίκα της Χρονιάς» ;

Τι σημαίνει για σένα «Γυναίκα της Χρονιάς» ;

«Γυναίκα της Χρονιάς (για μένα) είναι η κάθε γυναίκα που καθημερινά αντιμετωπίζει δυσκολίες και αντιμετωπίζεται άνισα και άδικα.

Είναι η γιαγιά που παρά τα χρόνια της δουλείας η σύνταξη της δεν είναι βιώσιμη. είναι η μάνα που αμοίβεται λιγότερα απο τον άνδρα αλλά επιστρέφει σπίτι για να μαγειρέψει, να σιδερώσει, να πλύνει, να έχει ένα καλό λόγο και ένα χάδι για τα παιδιά της.

Είναι τα νέα κόριτσια που στοιβάζονται στις γραμμές ανεργίας κρατώντας την ελπίδα ζωντανή κάποια στιγμή να φτιάξουν την ζώη τους με μια καθως πρέπει αμοιβή. Είναι οι γιαγιάδες που φορτωμένες ρυτίδες μαζεύουν κρίνα απο τις αυλές και φυλάνε τα ποτσουθκία για να βάλουν το γλυκό περγαμόντο ως δώρακι στα παιδιά και στα εγγόνια.

Είναι όλες εκέινες που καθημερινά αντιμετωπίζουν σφυρίγματα στο δρόμο, υπονοούμενα στον εργασιακό χώρο και επίμονα βλέμματα στην καθημερινότητα τους. Γυναίκα της χρόνιάς είναι η κάθε γυναίκα της οποίας η ομορφία είναι ο καθημερινός της αγώνας για τα μικρά και μεγάλα. Που δεν κλείνει την ομορφιά της σε φιλτραρισμένες φωτογραφιές σε instastories και σε αναρτήσείς στο facebook.

Για μένα γυναίκα της χρονιάς είναι αυτή που, δυστυχώς, δεν βραβεύεται ποτέ, που την φωνάζουμε μάνα, γιαγιά, αδελφή, κόρη και έχει τόση ανάγκη την εκτίμηση μας, την αγάπη και την αγκαλιά μας. Γυναίκες όμορφες λοιπόν γεμάτες ρυτίδες, όνειρα και αγώνες.»

Μάριος Α. Κουκουμάς

 

Send this to a friend