Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Μεγάλη άσκηση πυρόσβεσης με σενάριο πυρκαγιά εκτός ελέγχου, πραγματοποιεί στις 9πμ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας η οποία διεξάγεται φέτος από τις 16 – 22 του μηνός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεβστικής Υπηρεσίας, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν 3 ασκήσεις σε 3 διαφορετικές Επαρχίες. Ως πρώτη Επαρχία διεξαγωγής της άσκησης, επιλέγηκε η Λάρνακα και ειδικά η περιοχή των πετρελαιοδεξαμενών.

Αιτήσεις για ελλιμενισμό σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου για το έτος 2018 αρχίζει να δέχεται το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Αλιείας και στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία από τις 2 Μαΐου μέχρι και τις 30 Μαΐου, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο Αίτησης ελλιμενισμού για το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου για το έτος 2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του δελτίου της πολιτικής τους ταυτότητας, πιστοποιητικό εγγραφής και φωτογραφία του σκάφους. Το ειδικό έντυπο θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας. Αιτήσεις που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα ή χωρίς τα συνοδευτικά έγγραφα δεν θα γίνονται αποδεκτές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρουσίαση του βιβλίου “Polyphonic Music for Accordion” book 1, του Ντάνιελ Σαμποτίνοβ θα πραγματοποιηθεί στις 7:30μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το βιβλίο σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία παγκοσμίως και έχει αποσπάσει διεθνή αναγνώριση σε χώρες όπως Αμερική, Καναδά, Κίνα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ινδία. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακουστούν μουσικά έργα του βιβλίου σε ζωντανή εκτέλεση από μαθητές της τάξης ακορντεόν του συγγραφέα. Θα συμμετέχουν μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού, καθώς και μαθητές από άλλα σχολεία. Θυμίζουμε ότι η ορχήστρα ακορντεόν του Ντάνιελ Σαμποτίνοβ πήρε το 3ο Βραβείο στο παγκόσμιο Φεστιβάλ στο Όσιμο της Ιταλίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας

Νεκρή χελώνα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην παραλία Ορόκλινης δίπλα από τετράστερο ξενοδοχείο. Το νεκρό οστρακοφόρο εντόπισαν λουόμενοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Έσπευσαν υπάλληλοι της Τοπικής Αρχής και απομάκρυναν τη νεκρή χελώνα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία που προκάλεσε το θάνατο, πάντως ειδικοί εκτιμούν ότι η χελώνα δεν ήταν μεγάλη σε ηλικία.

Διάλεξη με τίτλο «στα βήματα της ουράνιας αστυνομίας» με αφορμή τη διεθνή εβδομάδα σκοτεινού ουρανού, διοργανώνει απόψε στις 8 το Κίτιον Πλανητάριον Αστεροσκοπείο. Μετά τη διάλεξη θα γίνει παρατήρηση της σελήνης και μετρήσεις φωτορυπανσης.

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την Παρουσίαση των 24ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ, θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λάρνακας

Γεύμα εργασίας διοργανώνει στη 1μμ η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ στην οποία θα παρευρεθεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης.

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend