Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύο χρόνια πίσω βρίσκεται το έργο για τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Δύο χρόνια πίσω βρίσκεται το έργο για τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Δύο χρόνια πίσω βρίσκεται το έργο για τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Δεν κινείται φύλλο στο εργοτάξιο για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προ πολλού σταματήσει εξαιτίας οικονομικών διαφορών του κράτους και του εργολάβου και ως εκ τούτου ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τομέα της υγείας καθυστερεί να παραδοθεί στο κοινό. Ήδη το έργο είναι σχεδόν δύο χρόνια πίσω… Έπειτα από πρωτοβουλία των βουλευτών Λάρνακας το θέμα με τις καθυστερήσεις που συνεχίζουν να παρατηρούνται στην ανέγερση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου και τα προβλήματα που δημιουργούνται ένεκα αυτών των καθυστερήσεων συμπεριλήφθηκε για συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην επόμενή της συνεδρία που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 20 Απριλίου (8.30π.μ.).

Το θέμα θα εξεταστεί αυτεπάγγελτα έπειτα από πρόταση των βουλευτών Γιώργου Προκοπίου,   Γεώργιου Γεωργίου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Αννίτας Δημητρίου, Χριστάκη Τζιοβάνη, Γιώργου Κ. Γεωργίου, Ευανθίας Σάββα και Χρίστου Ορφανίδη. Στη συνεδρία κλήθηκαν για να παραστούν ο Υπουργός Υγείας και η γενική διευθύντρια του υπουργείου, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών καθώς και ο εργολάβος του έργου.

Θυμίζουμε, ότι ο θεμέλιος λίθος για τη νέα πτέρυγα κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησαν τα έργα με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 36 μήνες. Δηλαδή, εάν όλα κυλούσαν κατευχήν η πτέρυγα θα ήταν έτοιμη τον Σεπτέμβριο του 2016. Δυστυχώς, όμως, από τότε προέκυψαν πάμπολλα εμπόδια και καθυστερήσεις εξαιτίας οικονομικών διαφορών του αρμόδιου υπουργείου και του εργολάβου. Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί προϋπόθετε ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2018. Με τις νέες καθυστερήσεις, όμως, που προέκυψαν, ούτε και αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend