Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Παράνομες επεμβάσεις στην παραλία στην περιοχή Μακένζι, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, καταγγέλλει με γραπτή ανακοίνωση της η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Οι επεμβάσεις καταγγέλλονται σε επιστολή την οποία έστειλε η Δημοτική Ομάδα στην Επαρχιακή Διοίκηση, με ημερομηνία 28 Μαρτίου. Οι επεμβάσεις που καταγγέλλονται αφορούν σε παράνομες μεταφορές μπάζων με εκσκαφείς, σε περιοχή η οποία εμπίπτει σε περιοχή προστασίας της παραλίας. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ζητεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ως η αρμόδια αρχή, να διερευνήσει το θέμα και να παρέμβει όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Φορτηγό που μετέφερε οικιακές συσκευές, φαίνεται ότι προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες στις 4:40μμ στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, κοντά στην έξοδο Κλαυδιών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αιτία της πυρκαγιάς ήταν ανάφλεξη κάποιας από τις οικιακές συσκευές. Επί τόπου έσπευσαν πέντε Πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μέσα σε 20 λεπτά, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Κάηκε 1 δεκάριο παρόδιας δασικής βλάστησης και 2 δεκάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με σπαρτά.

Συνεχίζεται η εκστρατεία καθαριότητας της πόλης από τα αγριόχορτα σε πεζοδρόμια, δρόμους και μπανγκέτα. Για τις ανάγκες της εκστρατείας ο Δήμος Λάρνακας, απασχολεί 8 άτομα από τις λίστες ανέργων, ώστε να ενισχυθεί το υφιστάμενο συνεργείο καθαριότητας. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φάση καθαριότητας των πεζοδρομίων και άλλων χώρων η οποία ξεκίνησε από 5 Μαρτίου 2018 και συνεχίζεται. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Θα ακολουθήσει και τρίτη φάση η οποία αναμένεται να αρχίσει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2018. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια καινοτομία, αφού ένα συνεργείο απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καθαριότητα των πεζοδρομίων, δρόμων και παγκέτων από τα αγριόχορτα. Η δράση αυτή εντάσσεσαι στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης, αλλά και ευκολότερης διακίνησης μέσα στην πόλη. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής θα καθαριστούν όλες οι περιοχές της πόλης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, όπου επισημαίνεται ότι ήδη έχουν καθαριστεί όλοι οι Συνοικισμοί, και ότι στην παρούσα φάση τα συνεργεία βρίσκονται στην περιοχή Καμάρων.

Δωρεάν εργαστήρι Ψηφιακών Δεξιοτήτων διοργανώνει στις 4μμ, το Κέντρο Παραγωγικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα καλύπτονται, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες που έχουν σχέση με χρήση του διαδικτύου και τις βασικές εφαρμογές του, MS Word, MS Excel και Ασφάλεια Δεδομένων. Το εραστήρι απευθύνεται τόσο σε στελέχη επιχειρήσεων όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Άρχισαν χθες και θα εκτελούνται μέχρι τις 4 Μαΐου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας. Οι εργασίες θα διεξάγονται από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., στους αυτοκινητόδρομους της Επαρχίας Λάρνακας. σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 200 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα. Στην ανακοίνωση το Τμήμα Δημοσίων Έργων καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας τέλος στις 2μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΣΑΛ

Send this to a friend