Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αγανάκτησε ο κόσμος στη Λάρνακα – Βρώμισε ο Ξύμπουλης
Αγανάκτησε ο κόσμος στη Λάρνακα –  Βρώμισε ο Ξύμπουλης

Αγανάκτησε ο κόσμος στη Λάρνακα – Βρώμισε ο Ξύμπουλης

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στον ποταμό Ξύμπουλη, παρά την υπεραγορά Lidl και πλησίον του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, στα σύνορα της Λάρνακας με το Δήμο Λειβαδιών.

Η περιοχή εμπίπτει στα δημοτικά όρια της Λάρνακας και οι περίοικοι ζουν εδώ και αρκετό καιρό το δικό τους μαρτύριο εξαιτίας των βρώμικων λιμναζόντων νερών, που κάνουν τη ζωή τους αφόρητη λόγω των εκατομμυρίων κουνουπιών και των τρωκτικών.

Όπως κατάγγειλαν στην ιστοσελίδα μας αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, οι κακοτεχνίες που έγιναν στον εν λόγω ποταμό, δεν επιτρέπουν στα όμβρια νερά να κυλήσουν προς τη θάλασσα. Ως εκ τούτου, τα νερά παραμένουν στάσιμα στον ποταμό κι έχουν μετατραπεί ουσιαστικά… σε πράσινο βάλτο. «Έχουμε αποταθεί στο Δήμο Λάρνακας, που με τη σειρά του μας παρέπεμψε στην Επαρχιακή Διοίκηση, η οποία, όπως μας λέχθηκε, είναι αρμόδια για τον καθαρισμό ποταμών.

Όποια κι αν είναι η αρμόδια αρχή, την καλούμε να επισκεφθεί την περιοχή μας και να πάρει επιτέλους δραστικά μέτρα, ούτως ώστε να καθαρίσει ο ποταμός από τις βρωμιές. Εκτός από την άσχημη οσμή που αναδύεται, τα παιδιά μας έχουν γεμίσει με τσιμπήματα από του κουνούπια. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι σημερινό.

Έχει χρόνια που παρατηρείται αυτή η άθλια εικόνα. Κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή», μας ανέφεραν οι περίοικοι, οι οποίοι ανησυχούν πως τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θ’ ανεβαίνουν, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο οξύ.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend