Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Οι Γαστρονομικές Παραδόσεις του Πάσχα της Κύπρου και της Ρωσίας ήταν το θέμα του 9ου γαστρονομικού Φεστιβάλ Νεολαίας με τίτλο «Αναγεννάμε τις παραδόσεις το Πάσχα γνωρίζοντας τα απολαυστικά εδέσματα της Ρωσίας αλλά και της Κύπρου». Έξι ομάδες νέων μαγείρων σπουδαστών από τη Ρωσία και την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις δεξιότητες και γνώσεις γαστρονομικών κοινών παραδόσεων των χωρών τους που πηγάζουν από την κοινή Ορθόδοξη πίστη. Χαρακτηριστικό είναι το αρνί που για τους Ρώσους είναι το κύριο γεύμα του Πάσχα, όπως και στην Κύπρο και την Ελλάδα. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κύπριοι σπουδαστές μαγειρικής, έβαψαν αυγά. Οι Ρώσοι μάγειρες ετοίμασαν μια παραλλαγή φλαούνας και οι Κύπριοι μαθητευόμενοι, εντυπωσίασαν με μία συνταγή Παφίτικης φλαούνας που έχει ως βάση το κρέας. Οι φοιτητές από τις δύο χώρες είχαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν διάφορα γαστρονομικά εδέσματα και ακολούθως οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις από τις δύο χώρες. Στο φεστιβάλ παρέστη ο Πρόξενος της Κύπρου στη Μόσχα, αξιωματούχοι του ΚΟΤ που συντόνιζε το φεστιβάλ, και η εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Χαιρετισμό στο φεστιβάλ απηύθυναν, ο Πατριάρχης της Ρωσίας δι’ αντιπροσώπου του, κι εκ μέρους της Κυπριακής Εκκλησίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Η επιλογή της Λάρνακας ως χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ δεν έγινε τυχαία, διότι ως γνωστόν βρίσκεται στην πόλη, ο Ναός και ο Τάφος του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου. Προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ ήταν 20 περίπου δημοσιογράφοι, τους οποίους ο ΚΟΤ, θα ξεναγήσει στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και στην Παναγία του Κύκκου. Το φεστιβάλ θα προβληθεί στη Ρωσική τηλεόραση.

Η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει πολιτική βούληση για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕ του ΑΚΕΛ κατ’ αρχήν χαιρετίζει και στηρίζει, όπως αναφέρεται, την αποφασιστικότητα του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και των εγκαταστάσεων υγραερίου, από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και από την άλλη, καταδικάζει έντονα την αδράνεια, όπως αναφέρεται της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για αλλαγή χρήσης της ημιτελούς οικοδομής του ξενοδοχείου Radisson Blue θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Κολέγιο Intercollege στη Λάρνακα. Θα προηγηθεί μισή ώρα νωρίτερα επίσκεψη στο χώρο. Η αίτηση ανέγερσς του κτηρίου είχε εκδοθεί για εμπορικό κέντρο. Η Δημόσια ακρόαση αφορά σε προσθήκες, μετατροπές και αλλαγή χρήσης του κτηρίου, από μεικτή εμπορική και γραφειακή ανάπτυξη σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 90 δωματίων και 16 σουιτών και εμπορικό κέντρο. Σε γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων αναφέρεται ότι η Δημόσια Ακρόαση αποτελεί μορφή δημόσιου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, και αποσκοπεί στη διασφάλιση συνθηκών διαφάνειας και δημοκρατικότητας στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης. Η διενέργεια της ακρόασης στοχεύει κυρίως στην πληρέστερη και πλέον ακριβή ενημέρωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, έτσι ώστε το όργανο αυτό να μπορεί να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λήψη της τελικής απόφασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Δημόσια Ακρόαση θα είναι ανοικτή για το κοινό

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, διοργανώνουν ποιητική συνάντηση με τίτλο: «Όταν οι λέξεις εκπυρσοκροτούν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ, στο «Σπίτι της Κοντέας». Έχει προσκληθεί από την Ελλάδα η ποιήτρια και δοκιμιογράφος Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου η οποία θα ανοίξει την εκδήλωση με την εισήγησή της που τιτλοφορείται «Ανταπόκριση από την κουζίνα του δημιουργού». Θα ακολουθήσουν αναγνώσεις ποιημάτων και το μουσικό μέρος της βραδιάς.

Send this to a friend